Muotitietoinen-sarjan Maria Veitola: Nyt suomalaiset muotisuunnittelijat pääsevät valokeilaan!

Maria Veitola luotsaa AVAn uutta Muotitietoinen -sarjaa, joka nähdään pian maanantai-iltaisin klo 21. Veitola kertoo AVAlle, mitä ohjelmassa on luvassa ja kenen suomalaissuunnittelijan tapaamista hän odottaa eniten.

Muotitietoinen on uusi sarja, joka alkaa AVAlla maanantaina 12. marraskuuta. Ohjelmaa juontaa toimittaja, talk show -juontaja ja tyyli-ikoni Maria Veitola.

– Muotitietoinen on muotiohjelma ensisijaisesti suomalaisesta muodista – ei pelkästään siitä, minkälaista muotia Suomessa tehdään, vaan minkälaista muotia Suomessa kulutetaan. Jokaisessa jaksossa on tyylihaaste, missä minä kohtaan jonkun haasteen, joka sitten yritetään ratkaista jonkun kotimaisen asiantuntijan tai muotipersoonan kanssa. Katutyyliosiossa tavataan persoonallisia suomalaisia pukeutujia. Käyn myös jokaisessa jaksossa yhden suunnittelijan työhuoneella katsomassa hänen uutta mallistoaan ja minkälaisessa paikassa muoti syntyy. Sen lisäksi jokaisessa jaksossa yksi suosittu bloggaaja stailaa yhden katsojan, joka tarvitsee johonkin pukeutumisongelmaansa apua, Veitola kertoo uudesta ohjelmastaan.

Keväällä syntynyt esikoinen on pitänyt Veitolan kiireisenä. Miten juontaja on ehtinyt seurata muotia?

– Viime aikoina en ole ehkä niin hirveästi seurannut muotia, en ole esimerkiksi käynyt missään muotitapahtumissa pitkiin aikoihin. Itse asiassa muotilehtien lukeminenkin on jäänyt vähän vähemmälle, mutta ehdin kyllä onneksi netissä vähän surffailla. En niin paljon kuin yleensä, Veitola kertoo.

Uusia muotisuunnittelijoita esiin!

Veitola on innoissaan päästessään haastattelemaan niin uusia kuin ennestään tuttuja, edelleen ajankohtaisia suomalaissuunnittelijoita. Sarjassa tavataan esimerkiksi Hanna Sarén, Sasu Kauppi ja Mirkka Metsola.

– Suomessa on paljon erittäin mielenkiintoisia suunnittelijoita, mutta heitä kaikkia ei ole juurikaan nähty lehtien sivuilla tai julkisuudessa. Ohjelmassa tavataan aika paljon muodin parissa työskenteleviä ja muodista innostuneita persoonia. Toivon katsojien inspiroituvat myös, kun he näkevät minkälaisia tyylejä kadulla liikkuu. Bloggaajia on hauska tavata vähän toisenlaisessa roolissa. Yleensähän pystyy vain lukemaan heidän blogia ja katsomaan stillikuvia, ja nyt sitten näkeekin heidät ihan tositoimissa, Veitola sanoo.

Kenen suunnittelijan tapaamista juontaja odottaa eniten?

– Odotan eniten ehkä Sasu Kaupin tapaamista, koska hän tekee todella persoonallista muotia, enkä ole koskaan aikaisemmin tavannut häntä. Hän vaikuttaa mielestäni äärimmäisen mielenkiintoiselta persoonalta. Ja on hauskaa, että huippumuodin parissa työskentelevä ihminen näyttää itse… mitenhän sen sanoisi, semmoiselta mieheltä, joka voisi viettää yönsä veneen alla, Veitola velmuilee.

Veitola paljastaa suosikkisuunnittelijansa vaihtuvan usein kausittain.

– Suosikkisuunnittelijani vaihtuu kausittain, koska se riippuu aina siitä mallistosta, mikä on juurikin meneillään. Suomalaisista suunnittelijoista tykkään tällä hetkellä Samu-Jussi Koskesta, Daniel Palillosta, Saara Lepokorvesta, sekä Hanna Sarénin puukengistä ja uusista laukuista ihan älyttömästi. Pidän tosi paljon I Know Why No -neulemerkistä. Ja vanhasta kunnon Vuokosta.

Juontaja vakuuttaa Muotitietoisen olevan sopiva ohjelma kaikenlaisille katsojille, eli muodista ei tarvitse olla ennestään erityisen perillä.

– Muotitietoinen on varmaan kirjaimellisesti ihminen, joka on todella perillä muodin asioista. Ohjelman yhteydessä ajattelen enemmän sellaista pukeutumisesta kiinnostunutta ihmistä, jolla on jotenkin antennit päässä ja kohollaan muodin suuntaan. Ajattelen, että ohjelma on ihan yhtälailla miehille kuin naisille.

MUOTITIETOINEN AVAlla 12. marraskuuta klo 21 alkaen.


AVA

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja