Muotisuunnittelija Katri Niskanen ehti jo saada tilauksia itsenäisyyspäiväksi – presidentin ratkaisu ei yllättänyt: "Kunnioitan päätöstä"

0:25
Myös itsenäisyyspäivää juhlitaan poikkeuksellisesti – vastaanoton sijaan televisiossa nähdään taidetta ja parhaita paloja viime vuosilta

Muotisuunnittelija Katri Niskasen mukaan Linnan juhlien peruminen ei ole katastrofi, sillä aikaa jää enemmän muulle työlle ja esimerkiksi hääpukujen kysyntä on pysynyt hyvällä tasolla koronasta huolimatta.

Tasavallan presidentin kanslia ilmoitti tiistaina, että Linnan juhlia ei vietetä tänä vuonna koronapandemian vuoksi perinteisessä muodossaan.

Muotisuunnittelija Katri Niskaselle itsenäisyyspäivän tienoo on viime vuosina ollut kiireistä aikaa, sillä Linnan juhlissa on totuttu näkemään useita Niskasen käsialaa olevia upeita luomuksia. Niskanen sanoi tiistaina MTV Uutisille, ettei päätös perua perinteiset Linnan juhlat tullut yllätyksenä.

– Oli ihan odotettavissa, että tälle vuodelle ei varmasti isoja juhlia tulekaan, totesi Niskanen, joka luonnehti Tasavallan presidentin päätöstä esimerkilliseksi.

– Kunnioitan ehdottomasti päätöstä.

Niskanen kertoi saaneensa jo muutamia tilauksia itsenäisyyspäivää silmällä pitäen, mutta sanoi varautuneensa jo henkisesti siihen, ettei totutun laista työsumaa todennäköisesti ole tulossa.

– Paljon yksityistilaisuuksia ja esimerkiksi häitä on kuitenkin edelleen. Linnan juhlat ovat hyvin näkyvä osa minun suunnittelutyötäni, mutta lopulta kuitenkin aika pieni osa kokonaisuudesta, hän valottaa.

Niskanen arveleekin, ettei Linnan juhlien peruminen välttämättä vaikuta juuri taloudellisesti hänen liiketoimintaansa. Jo itsenäisyyspäivää varten tehdyt tilaukset ovat Niskasen mukaan edelleen asiakkaiden toiveesta työn alla.

– Minulla on nyt enemmän muita töitä ja tilanne tasapainottuu varmasti. Kun usein olen pyhittänyt jonkun aikaa Linnan juhlille ja siirtänyt muita projekteja, pystyy nyt ottamaan aikaa takaisin muulle työlle.

Vaikka vuosi on poikkeuksellinen, on esimerkiksi hääpukujen kysyntä Niskasen mukaan pysynyt koko ajan varsin tasaisena.

– On korona-aika varmasti vaikuttanut, mutta työtä on kuitenkin ollut paljon. Vaihdoin liiketilan suurempaan, joten suoraan aiempaan ei voi verrata. Häiden tiimoilta töitä on ollut mukavasti. On haluttu juhlia ehkä vähän pienemmässä piirissä ja toivottu pukuja nopeallakin aikataululla. Sillä tavalla juhlahumua on kuitenkin ollut myös korona-aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja