Muotitaiteilija Jukka Rintala aavisti Linnan juhlien peruuntumisen – yksi seikka paljasti: "Se oli selvä merkki"

0:25
Myös itsenäisyyspäivää juhlitaan poikkeuksellisesti – vastaanoton sijaan televisiossa nähdään taidetta ja parhaita paloja viime vuosilta

Muotitaiteilija Jukka Rintala sanoo aavistaneensa ja hyvissä ajoin Linnan juhlien peruuntumisen.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti tiistaina, ettei presidentin itsenäisyyspäivänvastaanottoa toteuteta tänä vuonna koronapandemian vuoksi perinteisessä muodossaan.

Linnan juhlissa on vieraiden yllä nähty perinteisesti myös useita muotitaiteilija Jukka Rintalan luomuksia. Rintalalle Tasavallan presidentin kanslian ilmoitus ei tullut yllätyksenä.

Rintala kertoi tiistain MTV Uutisille aavistaneensa juhlien peruuntumisen jo elokuussa. Tästä antoi viitteitä muun muassa useiden messutapahtumien lykkääminen ensi vuodelle, mutta yksi asia oli konkarin näkökulmasta kaikkein selkein merkki tulevasta.

– Rouva Jenni Haukio ilmoitti, ettei osallistu tänä syksynä mihinkään yleisötapahtumaan. Se oli selvä merkki siitä, ettei Linnan juhlia perinteiseen tapaan järjestetä, Rintala kommentoi.

Hän ei ole keskustellut päätöksestä kollegoidensa kanssa, mutta on sitä mieltä, ettei takaiskusta voi missään tapauksessa puhua.

Tilauksia Linnan juhlia silmällä pitäen ei ollut vielä tullut, mutta Rintalan mukaan siinä ei ole mitään uutta, sillä suma alkaa tavallisesti vasta siinä vaiheessa, kun vieraat ovat saaneet kutsunsa postissa.

– On itsestään selvää, ettei kukaan ole tilannut vielä pukuja. Ei niitä suunnitella puolta vuotta aiemmin. Oikeastaan se on kolmen viikon jakso, jolloin niitä suunnitellaan ja tehdään normaalivuosina, hän kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja