Mummolan jälkkärimunakas

4 annosta

  • 4 munaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 4 rkl maitoa
  • 2 tl voita
  • Marjahilloa tai tuoreita marjoja
  • Tomusokeria

Keltuaiset, sokeri, kardemumma ja maito vatkataan. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja lisätään varovasti sekoittaen keltuaisvaahtoon. Seos paistetaan voissa pannulla. Kun munakas on kauniin kullanruskea alapuolelta, se on valmis.

Munakas kaadetaan kuumennetulle tarjoiluvadille. Hillo levitetään päälle raidoiksi tai munakas koristellaan tuoreilla marjoilla. Pinnalle sirotellaan tomusokeria, tarjoillaan heti lämpimänä.

"Lapsuuden herkku tuli tutuksi mummolassa. Olen nyt itse mummo ja laitan herkkua lastenlapsilleni. Nopea valmistaa, tarveaineet aina kotona."

Resepti: Liisa Jaskari

Lue myös:

    Uusimmat