Jätä viinitahroille vihdoinkin hyvästit – lue niksit!

Punaviini valkoisella matolla on juhlien painajainen. Oikeilla välineillä ja maltilla nopeasti pinttyvästä tahrasta on kuitenkin mahdollista päästä eroon.

Illanistujaisten noloin ja varsin yleinen kömmähdys on, kun joku vieraista kaataa punaviiniä valkoiselle matolle tai kalliille sohvalle. Mikäli toimit ripeästi, on tilanne kuitenkin vielä pelastettavissa.

Viinitahrat pois näillä konsteilla:

– Jos viiniä kaatuu matolle tai kankaalle, sirottele tahralle runsaasti suolaa. Suola imee viiniä itseensä, joten anna sen vaikuttaa hetki. Harjaa suola pois ja levitä sen päälle glyseriiniä, jonka annat vaikuttaa seuraavaan päivään. Imuroi tai pese matto ja tadaa – punaviini on tipotiessään!

– Kaadoitko punaviiniä puupinnalle? Mikäli tahra on tuore, voit vain kuivata sen liinan tai käsipaperin avulla. Jos huomaat jäljen vasta myöhemmin ja se on ehtinyt jämähtää, käytä hyväksesi ruokasoodaa. Valmista ruokasodasta ja mineraaliöljystä tahna, jota hierot pehmeällä kankaalla puupinnalle puun syitä mukaellen. Anna sen vaikuttaa puolesta tunnista tuntiin ja pyyhi pois kuivalla liinalla.

– Valkoiset vaatteet ja pienemmät tekstiilit voit valkaista kätevästi kloriitilla.

– Myös valkoviini neutralisoi punaviinin jättämiä tahroja – tämä tepsii etenkin punaviinin värjäämiin hampaisiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja