Haisevatko kenkäsi pahalle? Kokeile näitä kekseliäitä niksejä!

Kengät tuoksahtavat helposti pahalle, jos niitä käyttää paljon ja ongelma on tuttu etenkin lämpiminä kesäkuukausina. Kevään tullen on hyvä kiinnittää huomiota myös kenkien huoltoon – näillä vinkeillä pidät poposi tuoksuttomina!

Kenkiä on hyvä huoltaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät hyvinä ja kestävät pidempään käyttökelpoisina. Paljon käytössä olevat kengät tuoksahtavat helposti, mutta ongelmaa voi helpottaa muutaman niksin avulla.

Sanomalehti apuun

Hyödynnä luetut sanomalehdet ja täytä kengät niiden avulla aina käyttökertojen välissä. Näin kengät säilyttävät muotonsa hyvin ja sanomalehtipaperi imee itseensä kosteutta ja ikäviä tuoksuja.

Mitä tehdä haiseville kengille?

Jos kengät jo tuoksuvat pahalta, voit kokeilla seuraavaa kikkaa: Täytä kengät kosteilla kahvipuruilla ja anna vaikuttaa yön yli. Imuroi aamulla kengät puhtaiksi ja anna niiden tuulettua vielä hetkinen raikkaassa ilmassa.

Myös ruokasooda toimii tehokkaasti samalla periaatteella: ripottele kenkiin muutama lusikallinen ruokasoodaa, anna vaikuttaa yö ja imuroi aamulla kengät puhtaiksi.

Pussukka kenkäraikastimeksi

Kenkiä voi käyttökertojen välillä myös raikastaa ruokasoodaa sisältävien pussukoiden avulla: ompele pieni kangaspussi, laita sen sisälle ruokasoodaa ja sido pussukka kauniin nauhan avulla.

Lue myös muut niksit:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat