Muistatko tämän riipaisevan kuvan? Äiti kertoo, miten syöpään sairastunut pikkupoika voi nyt

Noin 150 lasta sairastuu syöpään vuosittain 5:53
Vuosittain noin 150 suomalaislasta sairastuu syöpään. Videolla kerrotaan, kuinka moni selviää ja miten perheitä tuetaan.

Vuonna 2019 ihmiset ympäri maailman liikuttuivat kuvasta, joka kertoo riipaisevalla tavalla siitä, miten lapsen syöpä vaikuttaa koko perheeseen. Nyt amerikkalaisperheellä on hyviä uutisia, kertoo muun muassa New York Post.

Reilu kaksi vuotta sitten Kaitlin Burge jakoi Facebookissa rankan kuvan 3-vuotiaan lapsensa syöpäkamppailusta. Kuvassa isosisko silittää sairasta veljeään Beckettiä, joka nojaa vessanpönttöön pahoinvoinnin vuoksi. Päivityksessä kahden lapsen äiti kertoi, miten syöpä vaikuttaa koko perheeseen.

Nyt Kaitlinilla on hyviä uutisia. Syöpä on nujerrettu ja solunsalpaajahoidot lopetettu. Sairaalan sijasta nykyään 6-vuotias Beckett käy koulussa ja kavereilla, kuten terveet lapset. Vuotta vanhempi isosisko Aubrey voi hänkin hyvin.

Kaitlin luonnehtii isosiskon olleen veljelleen äidillinen hahmo, mutta nyt Aubrey tuntuu kaipaavan itsenäisyyttä. Sisarukset tykkäävät leikkiä ja pyöräillä koulusta kotiin yhdessä, mutta toisinaan he myös riitelevät, kuten normaalit sisarukset tekevät. Se on merkki siitä, että elämä on palaamassa uomiinsa.

Siskon ja veljen välille on kuitenkin kehittynyt erityinen side, jota kukaan muu ei voi korvata.

2-vuotias sairastui syöpään

Beckettillä diagnosoitiin akuutti lymfaattinen leukemia vuonna 2018 vain kahden vuoden iässä. Pitkään jatkuneet rankat hoidot nujersivat lopulta syövän.

Hetki, jona lääkäri tuli kertomaan puhtaan papereista, oli samalla sekä onnellinen että pelottava. Syövästä paraneminen oli toki paras mahdollinen uutinen koko perheelle, mutta hoitojen lopettaminen sai aikaan huolen taudin uusiutumisesta. Jatkossa Beckettin vointia seurataan kerran kuussa tehtävillä verikokeilla.

Katso videolta kuvakooste Beckettin matkasta. Jos upotus ei näy, voit katsoa videon täältä.

Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua? 2:17
Syöpä on usein alkuvaiheessaan vähäoireinen tai oireeton – esimerkiksi Beckettin diagnoosiin johti korvatulehdus. Videolla kerrotaan, millaisesta oireesta tulisi huolestua.

Lue myös:

    Uusimmat