Äiti jakoi karun kuvan sairaasta lapsestaan – sisko lohdutti tuskaista 3-vuotiasta: "Tätä on lapsuuden syöpä"

5:53
Noin 150 lasta sairastuu vuosittain syöpään Suomessa. Huomenta Suomen vieraana perhetyön asiantuntija Riikka Ranta, Sylva.

Kaitlin jakoi Facebookissa koskettavan kuvan kahdesta lapsestaan, joista toinen kamppailee syöpää vastaan. – Yksi asia, jota lapsuusajan syövistä ei kerrota, on, että ne vaikuttavat koko perheeseen, Kaitlin kirjoittaa.

Kaitlin Burge jakoi Facebookissa rankan kuvan 3-vuotiaan lapsensa syöpäkamppailusta. Burgen Beckett-pojalla on leukemia, ja kuvallaan Kaitlin halusi kertoa, että yhden perheenjäsenen sairaus vaikuttaa aina myös muihin.

Kuvassa Beckett-poika nojaa vessanpönttöön voidessaan pahoin. Hänen siskonsa Aubrey silittää hänen selkäänsä. Ikäeroa lapsilla on vain reilu vuosi.

– Yksi asia, jota lapsuusajan syövistä ei kerrota, on, että ne vaikuttavat koko perheeseen. Taloudellisista ja lääketieteellisistä kamppailuista kuulee aina, mutta miten usein saa kuulla monilapsisten perheiden kamppailuista? Kaitlin kirjoitti.

Kuvasta tuli hetkessä netti-ilmiö. Kymmenet tuhannet jakoivat ja kommentoivat sitä.

"Tyttö ei ollut varma siitä, mitä tapahtuu..."

Aiemmin Beckett leikki usein innokkaasti siskonsa kanssa. Nyt lapsi on vakavasti sairas ja yhteinen aika on vaihtunut sairaalahuoneissa istumiseen.

– Silloin 4-vuotias tyttöni katsoi veljensä siirtyvän ambulanssista tehohoitoon. Hän näki tusinan verran lääkäreitä, jotka panivat pojan kasvoille maskin, tökkivät ja pistelivät häntä neuloilla, pumppasivat lääkkeitä hänen kehoonsa samalla, kun poika makasi siinä avuttomana, Kaitlin kuvailee perheen kokemuksia.

– Tyttö ei ollut varma siitä, mitä tapahtuu. Hän tiesi vain, että jokin oli vialla hänen veljessään, hänen parhaassa ystävässään.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lapsi ei täysin ymmärrä veljensä tilaa

Kun Beckett kotiutui, Aubrey joutui katselemaan, miten tällä oli vaikeuksia kävellä ja leikkiä. Beckett ei enää ollut energinen ja eloisa, vaan väsynyt, sairas ja uninen.

Aubrey ei voinut käsittää, miten veli esimerkiksi osasi ennen kävellä, muttei nyt kyennyt siihen.

– Tyttö ei ymmärtänyt erilaisia hoitoja, joihin pojan piti mennä saadakseen voimansa takaisin. Tytölle ne olivat jotakin erityistä, mihin poika sai mennä ja hän ei, Kaitlin kuvailee.

– Miksi he eivät enää voi mennä suosikkitrampoliinipuistoonsa? Miksi he eivät voi mennä leikkimään vesipuistoon, kuten aina ennen? Miksi veljen ei tarvinnut mennä takaisin kouluun, mutta hänen itsensä tarvitsi?

"Tyttö huolehtii aina veljestään"

Perhe on kuitenkin pitänyt Aubreyn mukana Beckettin sairausmatkalla ja antanut tytön nähdä veljensä sairastavan.

– Lapset tarvitsevat tukea ja yhteisöllisyyttä, eikä heitä pitäisi pitää etäällä sairaasta henkilöstä, Kaitlin sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kun Beckett voi huonosti, Aubrey pysytteli pitkiä aikoja hänen vierellään.

– Hän tuki poikaa ja huolehti tästä tilanteesta huolimatta. Tänäkin päivänä he ovat läheisempiä. Tyttö huolehtii aina veljestään, Kaitlin kuvaa.

– Oksentelua kesken leikkihetkien. Heräämistä ja oksentamista. Tyttö seisoo veljensä vieressä ja hieroo tämän selkää, kun poika voi pahoin. Laihtumista yli 13 kilosta 9 kiloon. Tätä on lapsuuden syöpä, ota tai jätä.

Beckettin hoidot jatkuvat edelleen. Perhe on perustanut Facebook-sivun levittääkseen tietoa Beckettin kamppailusta ja lapsuusajan syövistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja