Mainos

Muistatko nämä ihanat joululahjatoiveet lähes 30 vuoden takaa? Seija löysi siivotessaan Suuren lelukirjan vuodelta 1989

Helsinkiläisen Seijan kotoa löytyi Suuri Lelukirja -kuvasto vuodelta 1989.

Siivotessaan helsinkiläinen Seija löysi aarteen, jonka moni muistaa lapsuuden joulunodotuksestaan. Se löytyi pahvilaatikosta, johon hän oli säilönyt onnittelu- ja joulukortteja vuosien varrelta.

– Siivoilin kaappeja ja jumituin selailemaan näitä kortteja laatikosta –  siellähän se tuli vastaan, Seija kertoo.

Kyseessä oli Suuri lelukirja -kuvasto vuodelta 1989. 

– Muistelen, että joskus päätin kuvaston säilyttää, kun siihen liittyy niin paljon hyviä muistoja. Nyt taas pitkästä aikaa siihen törmäsin, ja päätin lisätä siitä kuvia Facebookin joulusivustolle – jouluihmiset ovat usein myös hyvin nostalgiannälkäisiä, joten ajattelin että kuvasto voisi tuoda mukavia muistoja mieleen myös muille.

Kuvasto toikin monille elävästi mieleen lapsuuden joulut.

– Sen, kuinka kovasti sitä jaksoi aina toivoa, tai ehkä paremminkin kinuta, näitä leluja. Isosiskoni kanssa selailimme kuvastoa, ja vuorotellen kumpikin sai "valita" aukeamalta sen lelun, jonka haluaisi – lelukirja tuli siis selailtua läpi moneen otteeseen ja suurella hartaudella!

Kuvasto herätti paljon muistoja myös Facebookissa. Seijan mukaan moni oli säilyttänyt lapsuudessa saamansa lelut aikuisuuteen asti, jotta omat lapset saattoivat leikkiä niillä. Kuvaston ilmestymisaikaan 6-vuotiaan Seijan suosikkeja olivat Barbiet ja My Little Ponyt.

– Niitä toivoin erityisesti. Jouluaattona pukki toi minulle Farkku-Barbien, ja olin siitä hyvin onnellinen. Myöhempinä jouluina sain lisäksi Barbien talon ja Brion kangaspuut. Epäilen, että tuohon aikaan samat lelut olivat kaupoissa pidempään kuin nykyään, koska lähes kaikki kuvaston lelut muistan nähneeni jossakin vaiheessa lapsuuttani kavereideni tai tuttavaperheittemme luona.

Muistatko vielä? Tältä näytti Suuri lelukirja 1989:

kuva

kuva2

kuva4

kuva3

***

1:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.