Muistatko? Diana tapaili kahden vuoden ajan komeaa sydänkirurgia – tältä prinsessan suuri rakkaus näyttää nykyisin

1:50
Prinsessa Diana menehtyi traagisesti 31. elokuuta 1997

Prinsessa Dianan suuri rakkaus oli pakistanilaistaustainen sydänkirurgi Hasnat Khan. Diana kutsui häntä "herra ihanaksi".

Prinsessa Dianan käänteet puhuttavat jälleen, kun suosikkisarja The Crownin uudet jaksot tulivat katsottaviksi marraskuun puolivälissä. Eniten huomiota kauden aikana on saanut prinssi Charlesin ja Camilla Parker-Bowlesin suhde, mutta eräässä jaksossa viitataan kautta rantain myös prinsessa Dianan miesseikkailuihin prinsessa Annen ja kuningatar Elisabetin välisessä keskustelussa.

Charles ja Diana muuttivat erilleen vuonna 1992 ja virallisesti avioliitto päättyi neljä vuotta myöhemmin. Diana ja hänen silloinen miesystävänsä Dodi Al Fayed menehtyivät vuonna 1997 traagisesti auto-onnettomuudessa Pariisissa. Ennen Dodia Dianalla oli kuitenkin suhde pakistanilaiseen sydänkirurgiin Hasnat Khaniin.

Kaksi vuotta kestänyt suhde alkoi tiettävästi vuonna 1995. Vuonna 2017 ilmestyneessä dokumentissa käy ilmi, että kaksikko tutustui Bromptonin kuninkaallisessa sairaalassa, kun Diana saapui Khanin työpaikalle katsomaan ystäväänsä, joka toipui sydänoperaatiosta. 

Hurmaava lääkäri vei prinsessalta jalat alta välittömästi. Dianan kerrotaan kutsuneen Khania lempinimellä Mr. Wonderful, eli vapaasti suomennettuna "herra ihana".

Suhdetta varjosti tiettävästi Khanin epäileväinen suhtautuminen suhteen mukanaan tuomaan julkisuuteen. Dokumentin mukaan pari päätyikin riitelemään äänekkäästi Lontoon Hyde Parkissa, jolloin Diana antoi rakkaalleen kaksi vaihtoehtoa: joko erota lopullisesti tai kertoa suhteesta julkisesti.

Khan sanoi Dianan ja Dodin kuolemaan liittyvän tutkinnan yhteydessä, ettei prinsessa ollut kertonut hänelle suhteestaan Al Fayediin. Hän ja Diana olivat eronneet aiemmin vuonna 1997 kirurgin aloitteesta.

Dianan ystävät ovat kertoneet prinsessan ottaneen eron Khanista todella raskaasti. Hän ehti myös tavata Khanin perheen matkustettuaan Pakistanissa vuonna 1996. Prinsessan on sanottu olleen suhteessa jopa niin tosissaan, että olisi ollut valmis käänymään islaminuskoon avioituakseen rakkaansa kanssa.

Daily Mail -lehti julkaisi viime viikolla tuoreita kuvia 62-vuotiaasta Khanista, joka on kartellut julkisuutta. Mies kuvattiin Essexissä sijaitsevansa kotinsa lähistöltä, kun tämä oli viemässä roskia. Hän oli lehden julkaisemassa kuvassa pukeutunut rennosti t-paitaan, verkkareihin ja varvastossuihin.

Parikymmentä vuotta sitten Khan nähtiin valokuvissa viiksekkäänä, mutta tuoreiden otosten perusteella hän näyttää luopuneen viiksistä. Lisäksi hän on antanut hiustensa harmaantua.

Daily Mailin mukaan Khan tekee nykyisin humanitääristä työtä Saudi-Arabiassa, Etiopiassa ja Pakistanissa. Hän on vältellyt julkisuutta ja ei ole juuri puhunut suhteestaan Dianaan.

– Minusta hän oli hyvin tavallinen ihminen upeilla ominaisuuksilla, hän sanoi vuonna 2008 rikottuaan hiljaisuuden 11 vuotta Dianan kuoleman jälkeen.

Khanin isä Abdul Rasheed Khan on kertonut sen sijaan poikansa puhuneen hänelle suhteestaan ja arvioineen, ettei liitto Dianan kanssa olisi kestänyt kauaa. Hän oli ollut huolestunut siitä, kuinka erilaisista kulttuureista molemmat tulivat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja