Dianan rakkaus Hasnat Khan avautuu: Tunnen hänet yhä luonani

Edesmenneen prinsessan kanssa seurustellut kirurgi myöntää viime aikojen olleen hänelle todella raskaita.

Pakistanilaistaustaista sydänkirurgia Hasnat Khania kuvaillaan prinsessa Dianan elämästä kirjoitetussa kirajssa ja sen pohjalta tehdyssä Diana-elokuvassa prinsessan elämän suureksi rakkaudeksi. Diana ja Khan seurustelivat vuosina 1995–1997.

Aikaisemmin visusti poissa julkisuudesta pysynyt Khan on viimein kertonut tunteista, joita palaaminen vanhoihin muistoihin on hänessä herättänyt. Diana-elokuva on ollut esillä näkyvästi, ja saanut muistot 16 vuotta sitten menehtyneestä prinsessasta nousemaan pintaan.

– On ollut vaikeaa palata Dianan kuolemaan ja puhua siitä. Hänen kuolemansa jälkeen asiat menivät todella vaikeiksi. Kaikilla meillä on traumamme ja niistä on vain selvittävä. Mutta kun kaikki tuodaan naaman eteen vuosi vuoden jälkeen, se on kamalaa, Khan kuvailee The Sun -lehden haastattelussa.

Dianan tapaan Khan tekee itsekin nykyään humanitaarista työtä kehitysmaissa. Hän tekee työnsä puolesta kolme matkaa vuodessa Afrikkaan ja Pakistaniin ja avustaa paikallisissa sairaaloissa. Khan, joka on aiemmin pitänyt tiukasti kiinni yksityisyydestään, on nyt päättänyt tulla julkisuuteen tuodakseen Dianan tavoin huomiota hyväntekeväisyystyölle.

– Välillä, kun teen tällaista työtä, tunnen erittäin vahvasti, että Diana on yhä luonani, Khan kuvailee.

Hän selittää tunteneensa Dianan niin hyvin, että tietää yhä, miten tämä reagoisi erilaisiin tilanteisiin.

– Viime viikot ovat olleet vaikeita, mutta tiedän, että Diana sanoisi: 'Keskity ja mene eteenpäin elämässäsi. Auta näitä lapsia. Ole onnellinen', Khan toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat