Prinsessa Dianan kuolemasta on pian tasan 23 vuotta – prinsessan mystinen vihjaus juuri ennen traagista onnettomuutta puhuttaa yhä: "Tulette näkemään suuren yllätyksen pian"

9:28
Salaliittoteoriat prinsessa Dianan kuolemasta elävät yhä vahvoina.

Prinsessa Diana teki juuri ennen kuolemaansa mystisen vihjauksen tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Prinsessa Diana menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa Pariisissa 31. elokuuta vuonna 1997. Viimeisen elinvuotensa aikana Diana eli sinkkukuninkaallisena, sillä hänen avioeronsa prinssi Charlesin tuli viralliseksi vuotta aiemmin. Kuolemansa aikaan Diana seurusteli egyptiläisen Dodi Al-Fayedin kanssa, joka niin ikään menehtyi samassa auto-onnettomuudessa. 

Kuukautta ennen kuin Diana kuoli hän vei poikansa prinssi Williamin ja prinssi Harryn lomalle St. Tropeziin Ranskan Rivieralle. William oli tuolloin 15-vuotias ja Harry 12-vuotias. 

Lomallaan Diana joutui jälleen kerran paparazzien piirityksen kohteeksi ja päätti tuolloin yllättäen ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lähestyä itse mediaa ja pitämällä oman "lehdistötilaisuutensa" keskellä merta. Kuninkaalisasiantuntija Howard Hodgsonin kirjoittamassa vuonna 2007 ilmestyneessä kirjassa kerrotaan, kuinka tämä tilaisuus johti mystisille poluille, joiden tarkoitusperiä pohditaan yhä tänäkin päivänä. 

– Poikani kehottavat minua aina elämään ulkomailla ja olemaan vähemmän julkisuudessa. Ehkä tämä on se, mitä minun pitäisi tehdä. Ymmärrän, että minulla on oma roolini, mutta minun on oltava suojeleva poikiani kohtaan, prinsessa Diana puhui tuolloin median edustajille. 

– Mutta tulette näkemään suuren yllätyksen pian sen suhteen, mitä seuraavaksi aion tehdä, Diana totesi mystisesti paikalla olijoille. 

Se, mitä Diana tarkoitti tällä lauseella, on mysteeri yhä tänä päivänä. 

Tuohon aikaan spekuloitiin, että Diana kenties tarkoitti lausahduksellaan sitä, että hän oli muuttamassa ulkomaille. Tuohon aikaan Dianan entinen aviomies Charles suunnitteli tiettävästi näyttäviä 50-vuotissyntymäpäiväjuhlia uuden puolisonsa Camillan kanssa. Diana syytti erityisesti Camillaa hänen ja Charlesin avioliiton epäonnistumisesta, sillä Charlesilla ja Camillalla oli pitkään salasuhde sen aikana. Vuonna 1997 arveltiinkin, että Dianalla oli suunnitelmissaan tehdä joku suuri ilmoitus juuri Charlesin syntymäpäiväjuhlien aikaan, jotta hän jättäisi ne varjoonsa sillä huomiolla, jota hän ilmoituksellaan saisi. 

Joidenkin arveluiden mukaan Diana oli aikeissa virallistaa suhteensa Dodi Al-Fayediin. Ennen tätä seurustelusuhdetta Diana oli kokenut suuria sydänsuruja erottuaan kirurgi Hasnat Khanin kanssa. Vihjauksensa aikaan Diana oli lomalla Al-Fayedin isän Mohammed Al-Fayedin kanssa. Dianan lähipiiriläisten mukaan Dodi Al-Fayed ilmestyi sydämensä särkeneen prinsessan elämään juuri silloin, kun hän tarvitsi eniten tukea ja rakkautta. 

Vihjailevan ilmoituksensa aikaan Diana ja Dodi Al-Fayed eivät vielä ainakaan varsinaisesti seurustelleet, mutta muutamaa viikkoa myöhemmin he päätyivät jo otsikoihin pariskuntana. 

Diana puolestaan mutkisti mysteeriä entisestään, kun hän julkaisi myöhemmin lausunnon Kensingtonin palatsin kautta, jossa kiistettiin prinsessan antaneen eksklusiivisia haastatteluita toimittajille. 

– Hänen tarkoituksenaan toimittajille puhuessaan oli puhtaasti se, että hän vastasi tiedusteluihin siitä, kuinka pitkään he aikoivat viipyä Etelä-Ranskassa, kun raskas mediahuomio aiheutti niin paljon ahdistusta hänen lapsilleen. Ei ollut keskustelua siitä, että tulevaisuudessa mahdollisesti julkaistaisiin jonkinlainen tiedote, lausunnossa todettiin tuolloin. 

Dianan vihjaus hänen tulevaisuuden suunnitelmistaan on kuitenkin yhä, 23 vuotta hänen kuolemansa jälkeen, selvittämätön mysteeri. 

Lähde: Express

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja