Muista ystävää suussa sulavilla leivoksilla

Pienet herkulliset leivokset sopivat täydellisesti ystävänpäivään. Jos haluat päästä helpolla, tee leivokset valmiista pakastetaikinasta tai käytä pohjana valmiita keksejä. Ystävänpäivän herkkuleivokset koristellaan suklaalla, kermavaahdolla ja makeisella.

Minileivokset kevyellä mustikkamoussella

Makea mustikka ja raikas sitruunarahka sopivat täydellisesti yhteen. Kokeile herkullisia minileivoksia mustikkamoussella. Yksi raikas makupala sisältää vain 130 kaloria!

20 kappaletta

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte:
1½ dl mustikkahilloa

Kevyt mustikkamousse:
3 dl mustikoita
½ dl vettä
4 liivatetta
1 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (esim. Flora Vispi 20 %)
1 dl sitruunarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 munanvalkuaista
2 rkl (ruokokide)sokeria

Koristeeksi:
mustikoita ja tuoretta minttua

Ota taikinalevyt erilleen sulamaan. Jaa molemmat sulaneet levyt kymmeneen osaan ja taputtele palaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille.

Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Valmista mousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Survo 1 dl mustikoita haarukalla ja lisää siihen ½ dl vettä. Kiehauta mustikkasurvos mikrossa tai kattilassa ja liuota joukkoon valutetut liivatteet.

Vaahdota kevytkermavalmiste ja lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi erikseen. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liivatemehu nauhana ja sekoittaen rahkavaahtoon. Lisää joukkoon mustikat ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto.

Levitä leivospohjille hillo ja sen päälle mustikkamousse. Siirrä leivokset viileään jähmettymään puoleksi tunniksi. Koristele mustikoilla ja mintulla.

VINKKI: Kokeile karpaloilla tai puolukoilla ja karpalo- tai puolukkahillolla!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kirsikkaleivokset

Nämä ihanat leivokset rakennetaan Jaffa-keksin päälle ja koristellaan syötävän suloisiksi kirsikoilla.

130 g suklaata

Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g kuningatar-tuorejuustoa
säilykekirsikoita

Jaffa-keksejä

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa lautasella ensin 40 sekuntia, sitten 10 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen kunnes suklaa on sulanut.

Voitele silikonivuoan sisäpinnat suklaalla ja nosta leivosmuotti pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuuston kanssa sekaisin. Pursota täytettä hieman jokaisen vuoan pohjalle, lisää kirsikka ja pursota täytettä päälle.

Kumoa jokainen leivos painamalla pohjasta varovasti, laita leivokset Jaffa-keksien päälle.

Sulata valkosuklaata ja spritsaa leivosten päälle, koristele kirsikoilla.

Marja-suklaamuffinit

Ystävänpäivän suklaamuffinit koristellaan punaisilla marsipaanisydämillä. Muffinit maistuvat parhaalta tuoreina, mutta anna niiden jäähtyä rauhassa ennen koristelua.

3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kermaa
100 g sulatettua voita
1 ½ dl pakastemarjoja
80 g tummaa suklaata

Koristelu:
kaakaotomusokeria + vettä
marsipaanisydämiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen vuorotellen kerman ja sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi pilkotut marjat ja rouhitut suklaat.

Laita paperivuoat muffinipellille ja pursota massa12 vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita kaakaotomusokerista ja vedestä pursotettava seos, levitä hieman jäähtyneiden muffinien päälle. Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi ja paina sydänmuotilla koristeita

Greippi-suklaapiiraat

Greippi on hieman harvemmin leivonnaisissa käytetty hedelmä, mutta se sopii hyvin makean suklaamurotaikinan ja mascarponejuuston seuraan.

12 kpl

1 pkt Myllyn Paras suklaamurotaikinaa (400 g)
Täyte:
1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
1 tlk mascarponejuustoa (250 g)
½ dl sokeria
2 munaa
1 prk greippilohkoja (540 g/295 g)

Ota taikinalevyt sulamaan erilleen. Jaa molemmat sulaneet levyt kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla rahka, mascarpone, sokeri ja munat keskenään.

Valuta greippilohkot ja paloittele puolet niistä. Jätä loput koristeluun. Jaa täyte vuokiin.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat greippilohkoilla.

Vinkki: Kokeile piiraisiin säilykeaprikoosia, -mangoa tai -persikkaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää herkullisia reseptejä:

MTV3

Kuvat: Myllyn Paras Oy ja Elämä makeaksi /Ulla Svensk

Lue myös:

    Uusimmat