Mainos

Mubarak: Sharon ei halua rauhaa

Israelin Gazaan tekemä ohjusisku osoittaa, että Israelin pääministeri Ariel Sharon ei halua rauhaa, sanoi Egyptin presidentti Hosni Mubarak tänään Pariisissa.

Mubarak tapasi Pariisissa presidentti Jacques Chiracin. Chirac sanoi presidenttien yhteisessä lehdistötilaisuudessa maitten näkemysten Lähi-idän tilanteesta olevan täysin yhtäpitävät.

Chirac sanoi myös yhtyvänsä Mubarakin näkemykseen, jonka mukaan vain Jasser Arafat voi olla palestiinalaisten neuvottelujohtaja rauhaan pyrittäessä.

Mubarak sanoi eilen lehtihaastattelussa, että vain Arafat uskaltaa tehdä tarvittavat myönnytykset Israelin kanssa neuvoteltaessa.

Mubarak sanoi palestiinalaisten viranomaisten keskustelleen ennen tiistaista ohjusiskua Hamas-liikkeen kanssa vihollisuuksien lopettamisesta. Ohjusisku oli Mubarakin mukaan rauhanpyrkimysten tahallista sabotointia. -Se osoittaa, että Israelin pääministeri ei ilmeisesti ollut tyytyväinen näihin (rauhan) aloitteisiin ja pyrkimyksiin, vaan sanoi: "Minä toteutan iskun ja murskaan nämä yritykset", Mubarak sanoi.

Viisitoista ihmistä sai surmansa Israelin armeijan ohjusiskussa Gazaan varhain tiistaina. Hamasin sotilaallisen siiven johtajan ja hänen henkivartijansa lisäksi iskussa kuoli 13 siviiliä, joista yhdeksän oli lapsia. -Tämä on jotenkin käsittämätön koko juttu: jos he halusivat rangaista jotakuta Hamasin jäsentä, niin oikeuttaako se tuhoamaan kokonaisen rakennuksen ja sen asukkaat? Mubarak kyseli.

Ohjusisku "ei ole vaaraksi vain palestiinalaisille, vaan yhtä hyvin israelilaisille, jotka ovat nyt hyökkäysaallon armoilla", Mubarak sanoi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.