Mainos

MTV3 selvitti - Elopin pelko Lumia-puhelimista osoittautui todeksi

Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin huoli jälleenmyyjien suhtautumisesta Lumia-kännyköihin on aiheellinen, ilmenee MTV3 Uutisten tekemästä testistä.

Elopin pelkona on ollut, että kännykkäkauppojen myyjistä ei ole riittävästi apua Lumian myynnissä. Elop on myöntänyt, että esimerkiksi Britanniassa on ilmennyt sekalaisia toimintamalleja Lumia-laitteiden myynnissä eri kauppojen välillä.

MTV3 Uutiset selvitti, miten aiheellinen Elopin huoli on täällä Suomessa - Nokian kotikentällä.

Nokian näkövinkkelistä tulokset ovat huolestuttavaa luettavaa. Asiakkaille suositellaan usein Nokian älypuhelimien sijaan Android-puhelimia, erityisesti Samsungin valmistamia puhelimia.

Moni puhelin ei toiminut

Kävimme yhteensä kymmenessä eri kännykkäkaupassa Helsingissä ja Tampereen seudulla selvittämässä, miten myyjät suhtautuvat Lumia-puhelimiin. Tarkastelimme samalla, kuinka näkyvästi Nokia ja Lumia-puhelimet on aseteltu liikkeissä.

Tarkastelussa olleet liikkeet:

Helsinki:

Tampereen seutu

Esiinnyimme tuiki tavallisina asiakkaina, jotka olivat kiinnostuneita älypuhelimista. Pyrimme samalla testaamaan, miten asiantuntevasti myyjät osaavat kertoa Nokian Lumia 800-lippulaivamallista.

Peräti kuudessa liikkeessä asiakkaalle suositeltiin ensimmäiseksi Android-puhelimia, erityisesti Samsungin valmistamia puhelimia. Ainoastaan kahdessa Soneran liikkeessä asiakkaalle suositeltiin välittömästi pelkkää Nokian Lumia 800-mallia. Kahdessa muussa liikkeessä esiteltiin useita puhelinmalleja yhtä hyvinä vaihtoehtoina. Lumian ja Samsungin tuotteiden lisäksi myös HTC:n Android-mallit ja Applen iPhone vilahtivat keskusteluissa myyjien kanssa.

Myyjien puheissa todettiin toistuvasti, että Android-käyttöjärjestelmällä varustetuilla puhelimilla on huomattavasti kattavampi sovellustarjonta kuin mitä Windowsin Marketplacesta tällä hetkellä löytyy.

Huomionarvoista on myös se, että yllättävän moni kauppojen hyllyillä olleista edullisemman hintaluokan Nokia-puhelimista ei joko toiminut tai ne olivat pelkkiä onttoja näyttelymalleja, joita ei pystynyt testaamaan.

Nokia näyttävästi esillä, mutta myyjän innostus ratkaisee

Kiinnitimme erityistä huomiota siihen, että Nokia ja Lumia olivat eri liikkeissä lähes poikkeuksetta muita puhelimia paremmin esillä. Monissa liikkeissä Lumiaa varten oli lisäksi omat esittelystandinsa keskeisillä paikoilla.

Useimmissa tapauksissa myyjät totesivat kysyttäessä Windows Phone -käyttöliittymän olevan yhtä helppokäyttöinen tai jopa yksinkertaisempi käyttää kuin Googlen Android-käyttöjärjestelmä.

Myyjien innostus Android-puhelimia kohtaan heikensi kuitenkin oleellisesti Lumian mahdollisuuksia päätyä älypuhelinta hakevan asiakkaan taskuun.

(MTV3 - Jari Heikkilä - Niko Ranta)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.