Mainos

MTV3:n Sinisalo: Yhdysvallat ei voi tehdä Libyasta uutta Irakia

Yhdysvalloissa kiistellään kiivaasti siitä, miten edetä Libyan kriisin kanssa. Yhdysvaltain johto on vakuuttanut, että kaikki vaihtoehdot ovat harkinnassa, mutta aseellisiin toimiin lähdetään vain yhteistoiminnassa muiden maiden kanssa.

Ulkoministeri Hillary Clinton ainakin haluaa valtuutuksen ulkovalloilta.

- Me odotamme onko kansainvälinen yhteisö halukas antamaan valtuutuksen uusille toimille. Olen sitä mieltä, että ei ole ongelmatonta jos ilman kansainvälistä tukea Yhdysvallat joutuu tilanteeseen, jonka seurauksia ei voi arvata. Tiedän, että myös armeiamme on tätä mieltä.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo on seurannut kädenvääntöä Washingtonissa.

- Se on ollut erittäin vaikea kysymys täällä, erityisesti republikaanit ovat suomineet presidentti Barack Obamaa hidastelusta ja he ovat vaatineet kovempia toimia, esimerkiksi lentokieltoaluetta ja Libyan lentokenttien pommittamista.

Sinisalon mukaan myös jotkut demokraatit ovat hoputtaneet Valkoista taloa sotatoimiin.Maltillisemmat kuitenkin muistuttavat, ettei Yhdysvallat voi aloittaa taas uutta sotaa, kun Afganistan ja Irak syövät jo nyt kaikki voimavarat.

Libyan hallituksen joukot ovat aloittamassa suurhyökkäystä kapinallisten kimppuun. Nyt pelätään, että Libyassa alkaa kansanmurha.

- Tämä on tilanne, jossa on vaikea toimia oikein. Jos Yhdysvallat lähtee yksin Libyaan niin se voi ärsyttää suunnattomasti alueen muita muslimimaita ja erityisesti amerikkalaisia vihaavia ääriryhmiä. Ja tietysti samalla, tilanteen jälkihoito jäisi helposti yksinomaan amerikkalaisten harteille, Sinisalo arvio..

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.