Mainos

MTV3:n Saksan kirjeenvaihtaja: Ulmin yksikön sulkeminen saksalaisille järkytys

Nokian irtisanomiset ja tulosvaroitus ovat herättäneet huomiota myös maailmalla.

Nokia ilmoitti eilen vähentävänsä maailmanlaajuisesti 10 000 työntekijää.

Salon tehtaan lisäksi Nokia aikoo sulkea Ulmin tutkimus- ja kehitysyksikön Saksassa ja Burnabyn toimipisteen Vancouverin alueella Kanadassa.

Saksassa Baden Württembergin osavaltiossa sijaitsevan Ulmin alueen verkkolehdissä Nokia oli illalla pääuutinen. MTV3:n Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kertoo, että tieto Ulmin yksikön lakkauttamisesta syyskuun loppuun mennessä otettiin Ulmissa vastaan järkyttyneenä.

-Se on ollut siellä monille yllätys ja shokki. Ilmeisesti siellä aika moni suhtautui tulevaisuuteen luottavaisesti. Näin minulle vakuutti ainakin vielä kuukausi sitten Ulmin yksikön luottamusmies, Nurminen sanoo.

Nokian Bochumin tehtaan sulkeminen sai saksalaiset raivoihinsa neljä vuotta sitten, ja tapaus vaikuttaa Nurmisen mukaan puhelinten myyntiin edelleen.

-Kännykkäkaupoissa sanotaan edelleen, että ei haluta missään tapauksessa Nokiaa Bochumin vuoksi. On aivan selvää, että se ei helpota tilannetta nyt. Nokia on saksalaisille oksa, jolle eivät halua istua kuluttajat eivätkä sijoittajat.

(MTV3)

Katso Tapio Nurmisen juttu (Huomenta Suomen uutiset 15.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.