Mainos

MTV3:n kysely: SDP ja Keskusta suosituimmat

Presidentinvaaleissa parhaiten pärjänneiden puolueiden kannatus on noussut. SDP ja Keskusta ovat tehneet reilun pesäeron kokoomukseen, jonka kannatus taas on laskenut.

MTV:n tuoreen mielipidemittauksen mukaan SDP on yhä maan suurin puolue. Sitä kannattaa lähes 26 prosenttia haastatelluista. Viime vuonna samaan aikaan kannatus oli reilut 21 prosenttia.

Keskustan kannatus on noussut 23 ja puolesta 25 prosenttiin. Kokoomksen kannatus on laskenut ensimmäistä kertaa vuosiin alle 20.

Muiden puolueiden kannatuksissa ei ole suuria muutoksia. Vasemmistoliiton, RKP:n, kristillisten ja perussuomalaisten suosio on laskussa. Vihreiden kannatus on nousussa.

NIinistö: Vaaleilla selvä vaikutus

Niinistö, Sauli

Presidentinvaalit ovat vaikuttaneet myös Kokoomuksen kannatukseen. Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö sanoo, ettei hän ole tyytyväinen Kokoomuksen kannatuslukuihin.

- En tietenkään voi olla tyytyväinen. Luvuissa on selvä alamäki siihen, mitä meillä syksyllä keskimäärin gallupit olivat, hän sanoo.

Niinistö uskoo että suosion laskuun on vaikuttanut nimenomaan presidentinvaalit.

- En minä muuta vaikutusta tässä osaa nähdäkään kuin presidentinvaalien sinänsä aika ymmärrettävä vaikutus tulee esille. Me olimme ensivaalien jälkeen syrjässä.

Research Internationalin tutkimus tehtiin helmikuun aikana. Siihen haastateltiin reilut 2 300 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.