MTV3:n kysely: Niinistö johtaa presidenttikisaa ylivoimaisesti

MTV3 Uutisten teettämän kyselyn mukaan kokoomuksen Sauli Niinistöstä tulisi maamme seuraava presidentti heti ensimmäisellä kierroksella, jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt.

Research Insight Finlandilla teetetyn kyselyn mukaan Niinistöä äänestäisi tällä hetkellä 51 prosenttia suomalaisista. Toiseksi eniten ääniä kyselyn mukaan saisi Sdp:n Paavo Lipponen, jolle äänensä kyselyyn vastanneista antaisi 12 prosenttia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin äänimäärä jäisi seitsemään prosenttiin.

Toinen kierros yhä todennäköisempi

Niinistöstä tulisi presidentti ylivoimaisesti myös silloin, jos vaaleissa mentäisiin toiselle kierrokselle. Jos toisella kierroksella vastakkain olisivat Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen, äänestäisi kyselyyn vastanneista 67 prosenttia Niinistöä, Lipposen saadessa 22 prosenttia äänistä.

Soinin Niinistö löisi toisella kierroksella prosentein 76-16. Sen sijaan jos toiselle kierrokselle menisivät Lipponen ja Soini, Lipponen voittaisi Soinin prosentein 54-29.

Ennakkosuosikkina pidetyn Niinistön kannatus on kuitenkin laskenut viimeisen kahden viikon aikana. YLE Uutisten elokuun alussa teettämässä presidentinvaalimittauksessa Niinistön kannatus oli yli 60 prosenttia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat