Mainos

MTV3:n Haapala: Presidentinvaaleissa käydään toinen kierros

MTV3 Uutisten teettämän kyselyn perusteella kokoomuksen Sauli Niinistöstä tulisi Suomen seuraava presidentti heti ensimmäisellä kierroksella, jos presidentinvaalit käytäisiin nyt.

Toiseksi eniten ääniä keräisi Sdp:n Paavo Lipponen ja kolmanneksi eniten perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

MTV3 Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala arvelee kuitenkin, että vaaleissa tullaan käymään toinen kierros. Toiselle kierrokselle on lähdetty ennenkin, vaikka kannatuskyselyissä yksi ehdokas olisi näyttänyt selvältä voittajalta.

– Kannattaa myös muistaa, että 12 prosenttia kyselyyn osallistuneista ei ottanut kantaa suuntaan tai toiseen.

MTV3:n teettämä kysely tehtiin sen jälkeen, kun Lipponen oli ilmoittautunut mukaan ehdokkaaksi ja saanut näkyvyyttä mediassa viime viikolla. Haapala arvioi, että Lipposen kyselyssä saama kannatus on pettymys demareille.

Kyselyn perusteella moni Sdp:n kannattaja antaisi tulevissa vaaleissa äänensä kokoomuksen Niinistölle. Kansa ei kyselyn perusteella ole omaksunut Lipposta ainakaan vielä suosikkiehdokkaakseen.

– Lipponen kyllä pelastaisi demarit ja veisi puolueensa Timo Soinin ohi, ja se on jo jotain näinä aikoina, sanoi Haapala Seitsemän uutisissa.

Keskusta hakoteillä

Keskustan Anneli Jäätteenmäelle kysely ennustaa kahden prosentin kannatusta ja Paavo Väyryselle yhtä prosenttia. Olli Rehn ei ollut mukana kyselyssä.

Keskustan tilannetta Haapala kuvailee sanalla kammottava.

– Puolue kääntää silmänsä ilman muuta Olli Rehninsuuntaan. Pitäisin aika todennäköisenä, että Rehn lähtee mukaan.

Rehn ja Jäätteenmäki harkitsevat tahoillaan kantaansa.

– Keskustassa tosin riidellään jo nyt siitä, mitä jatkossa tapahtuu.

Haapalan mukaan maakunnista huhutaan, että jos Väyrynen ei pääse puolueen ehdokkaaksi, hänelle kerätään 20 000 kannattajakorttia. Näin Väyrynen lähtisi vaaleihin omalla listallaan.

Kannatuskyselyssä on vielä erityistä spekuloinnin makua, koska ehdokasasettelu ei ole vielä edes täsmentynyt. Haapala myös muistuttaa, että nopeat muutokset ovat presidentinvaaleille erittäin ominaisia.

Varsinaiset vaalitentit käynnistyvät marraskuussa.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 17.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.