Mainos

MTV3:n haastattelu: Ahtisaari korostaa rooliaan hyväntekijänä

Presidentti Martti Ahtisaari haluaa optiokeskustelun sijasta korostaa omaa rooliaan yhteiskunnan hyväntekijänä ja työttömien auttajana.

MTV3:lle antamassaan haastattelussa Ahtisaari pitää Elcoteqilta saamistaan optioeduista noussutta keskustelua säälittävänä ja syyttää arvostelijoitaan populismista.

Elcoteqin hallituksen jäsen Ahtisaari rahasti optioistaan syyskuussa 360 000 markkaa, mutta ahneuskeskustelu ei häntä ole hetkauttanut.

-Olen sen verran kovettunut näissä taistoissa. Minua säälittää se keskustelu enemmänkin. Ahtisaari korostaa, että rahaksi muutetut optiot ovat pieni summa verrattuna presidenttikauden hyväntekeväisyyslahjoituksiin.

-Kovin harva on miettinyt, mitä minä tein presidenttikaudellani. Minä annoin 9 000 markkaa eli 648 000 markkaa omasta palkkiostani työttömille. Jos se muutetaan verolliseksi tuloksi niin se on yli 1 600 000. Elikkä huomattavasti suurempi summa kuin tämä optio, josta nyt on riekuttu pitkän aikaa. Silloin ei kukaan sanonut miten antelias tai jalomielinen Ahtisaari on.

Ahtisaaren arvostelijat

Presidenttinä Ahtisaari arvosteli yritysjohdon optioahneutta. Kun Ahtisaari hyväksyi Elcoteqin optiot itselleen moni vaikuttaja paheksui presidentin toimia. Nyt Ahtisaari moittii arvostelijoitaan.

-Kyllä minusta tähän liittyy nämä suomalaisten perusominaisuudet, jotka ovat kateus ja pahanilkisyys. Minusta on aivan hämmästyttävää, että semmoset ihmiset, joita olen arvostanut on heittäytynyt populistiseksi näissä keskusteluissa. Luulen, että tämä populistinen keskustelu ei ole sen kummempaa kun mitä minä tutkin tuolla kahden muun viisaan ihmisen kanssa Itävallassa. Populismi on populismia, kohdistu se mihin asiaan tahansa, jatkoi Ahtisaari.

Ahtisaari sanoo nykyisellä toiminnallaan edistävänsä Suomen asiaa. Hän muistuttaa myös toimivansa työllistäjänä - Ahtisaaren toimistossa työskentelee neljä ihmistä.

Presidentti Ahtisaarta haastateltiin tänään ohjelmassa Täällä Rauli Virtanen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.