MTV Yhdysvalloissa: Ukrainasta tuli sisäpoliittinen pelinappula – salaliittoteorioissa väitetään Zelenskyin ostaneen huvilan Floridasta

Milloin Yhdysvaltain kongressiin jumittunut Ukraina-apu saadaan etenemään? 2:41
MTV Yhdysvalloissa: Ukrainasta tuli sisäpoliittinen pelinappula – katso kirjeenvaihtajan raportti New Yorkista

Yhdysvallat on Ukrainan tärkein yksittäinen tukija, mutta nyt sen apu kangertelee. Ukrainan auttamisesta on tehty nappula Yhdysvaltain sisäpoliittiseen peliin.

Saadaanko Ukrainan apupakettia koskaan eteenpäin, sitä ei valitettavasti kukaan tiedä, toteaa MTV:n Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

– Valta on äärirepublikaanilla puhemies Mike Johnsonilla, joka ei ole tähän mennessä edes suostunut äänestämään senaatin apupaketista.

– Hän tapasi Donald Trumpin alkuviikosta, ja se ei välttämättä asiaa vauhdita. Sillä nimenomaan Trump on kehottanut omiaan, etteivät he antaisi yhtään kolikkoa tai seteliä Ukrainalle.

Karppisen mukaan Yhdysvaltojen myöntämän Ukraina-avun ympärillä liikkuu useita salaliittoteorioita ja disinformaatiota.

– Yksi teoria on, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi olisi ostanut Floridasta hulppean huvilan.

Faktantarkastajat eivät ole löytäneet todisteita viraaliksi levinneen väitteen tueksi. Se on yksi esimerkki siitä, miten amerikkalaisten mielikuviin heidän verorahojensa käytöstä yritetään vaikuttaa.

Samaan aikaan presidentti Joe Bidenin hallinto yrittää kuumeisesti miettiä, miten budjetista voitaisiin siirtää rahaa Ukrainan tukemiseen.

Maan presidenttipeli käydään loppuvuodesta hyvin mahdollisesti Trumpin ja Bidenin välillä, ja Ukrainan tukeminen näyttää nousseen yhdeksi kärkiteemaksi.

– Biden käyttää vaalimainoksissaan Trumpin Nato-puheita ja varoittaa amerikkalaisia siitä, että Trumpin toinen kausi ei tuhoaisi pelkästään Ukrainaa vaan Euroopan ja koko maailman turvallisuuden.

Katso koko Ukraina-erikoislähetys Asian ytimessä -ohjelmassa MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat