MTV vieraili von Bornin suvun upeassa barokkilinnassa Loviisassa – 1670-luvulla rakennettu kartano ei tule koskaan myyntiin

9:51
Millaista on asua upeassa barokkilinnassa – Viiden jälkeen vieraili 1670-luvulla rakennetussa kartanossa

Suomesta löytyy paljon historiallisia rakennuksia, mutta 1600-luvun kartanolinnat ovat harvassa: niitä löytyy kaksi kappaletta. Suur-Sarvilahden barokkilinna Loviisassa on Askaisten Louhisaaren kartanon ohella ainoa Suomessa säilynyt tuon ajan kartanolinna.

Poliitikko Ernst von Born testamenttasi Suur-Sarvilahden kartanon ruotsinkieliselle säätiölle 1970-luvulla ja testamenttiin on kirjattu, että asumisoikeus on ainoastaan vapaaherra Viktor Magnus von Bornin, eli Ernstin isän, jälkeläisillä perheineen. Nyt lähes 20 huoneen upeaa barokkilinnaa asuttaa Birgitta Dahlberg perheineen. 

Kartano ei ole museokäytössä, eikä se koskaan tule myyntiin perintäjärjestelyjen vuoksi. Kartano on rakennettu 1670-luvulla ja siinä on kolme kerrosta, ja niiden lisäksi kellari ja ullakko. 

MTV:n Viiden jälkeen pääsi vierailemaan rakennuksessa. Yllä olevalta videolta näet, miltä kartanossa näyttää

Vanhojen talojen korjaamisesta ja huoltamisesta keskustellaan perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa. Voit katsoa lähetystä täältä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja