MTV Uutisten USA:n kirjeenvaihtaja kertoo synkistä tunnelmista – Korona korostanut epätasa-arvoa entisestään: "Metrossa olen usein ainoa valkoihoinen"

12:17
MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa tunnelmista koronan runtelemassa New Yorkissa.

Yhdysvalloissa koronavirukseen kuolleiden määrä saattaa nousta jopa 147 000:een elokuun alkupäiviin mennessä.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, millaista arki on koronan runtelemassa maassa.

– Kyllä täällä on ollut aika synkät pari kuukautta, sen verran nämä rajoitukset ovat kestäneet. Vaikka kevätaurinko täällä nyt kirkkaasti porottaa, newyorkilaisten mielet alkavat olla synkät, Karppinen sanoi.

Paikallisen kyselytutkimuksen mukaan newyorkilaiset alkavat olla ahdistuneita ja masentuneita. Suurin osa liikkeistä on kiinni ja hengityssuojaa täytyy pitää aina kaduilla liikkuessa.

Epätasa-arvo on korostunut entisestään. Vähävaraisten ja vähemmistöjen, kuten afroamerikkalaisten, keskuudessa korona on levinnyt paljon enemmän, koska heillä ei välttämättä ole ollut sellaista vaihtoehtoa kuin kotiin jääminen. Siivoojan tai bussinkuljettajan työtä ei voi hoitaa etänä, ja usein köyhempi väestö joutuu myös käyttämään julkisia kulkuvälineitä yksityisautoilun sijaan.

– Joka kerta jos olen ottanut metron, olen ollut ainoita, usein jopa ainoa valkoihoinen, Karppinen havainnollistaa.

Hyviäkin uutisia on. Koronatartuntojen ja koronaan kuolleiden määrä on laskussa. Viime kuussa yhden päivän aikana yli tuhat newyorkilaisista saattoi kuolla koronaan. Nyt puhutaan alle 200 kuolonuhrista päivässä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja