MTV Uutisten kysely: Maakuntiin odotetaan tänä kesänä jopa viime kesää enemmän kotimaanmatkailijoita

Maakunnissa odotetaan jopa viime kesää vilkkaampaa kotimaanmatkailua 2:05
Maakunnissa odotetaan vilkasta matkailukesää. Katso yltä uutisjuttu aiheesta.

Maakunnissa odotetaan jälleen vilkasta kotimaan matkailukesää. MTV Uutisten kyselyssä maakuntien keskuskaupunkien johtajista ja maakuntahallitusten puheenjohtajista peräti 93 prosenttia uskoo, että kotimaanmatkailijoita on tänä kesänä jopa viime kesää enemmän.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion mukaan kesän kotimaan matkailun näkymät ovat olleet hyvät jo toukokuusta lähtien. 

– Kotimaa on yhä turvallinen matkailukohde. Lisäksi kotimaan markkinointi on onnistunut ja siihen on panostettu viime talven aikana ja se tuottaa nyt hedelmää.

Myös Turun kaupunginjohtaja Minna Arve odottaa runsasta kotimaanmatkailua.

– Viime vuoden kesä Turussa ja saaristossa oli erityisen hyvä, kun kotimaan matkailu nousi ainoaksi vaihtoehdoksi. Uskon, että näin käy tänäkin vuonna. 

Ei riitä paikkaamaan taloudellista tappiota

Selvä enemmistö, 76 prosenttia, MTV Uutisten kyselyyn vastaajista ei kuitenkaan usko, että vilkas kotimaanmatkailu riittää taloudellisesti paikkaamaan ulkomaalaisturistien vajetta.

– Karkea arvio on, että Varsinais-Suomen alueella yli 200 miljoonaa euroa jää tulematta normaaliin kesään verrattuna, Arve sanoo.

– Kokonaisuudessaan puhutaan varmasti sadoista miljoonista euroista, Mattila arvelee. 

Keski-Pohjanmaalla tilanne on toinen. 

– Ulkomaalaisten turistien tulo ei ole meidän maakunnassamme niin suuressa roolissa, joten uskon, että kotimaanmatkailu pystyy hyvin kattamaan taloudellisesti ulkomaalaisturistien vajeen, Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila toteaa. 

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan koronakriisi leikkaa ulkomaalaisten matkailijoiden kulutuksesta Suomessa tänä vuonna noin 80 prosenttia eli noin neljä miljardia euroa. 

Kysely lähetettiin yhteensä maakuntahallitusten puheenjohtajille ja maakuntien keskuskaupunkien kaupunginjohtajille eli yhteensä 36 henkilölle. Vastausprosentti 81 prosenttia. Kysely toteutettu 18.-23.6.2021. 

Lue myös:

    Uusimmat