Mainos

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja “kahden titaanin kohtaamisesta”: Miten Kim selittää takinkääntönsä kansalle?

5:37

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste arvioi, että Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean Kim Jong-unin tapaamiselta on turha odottaa nopeita ja suuria ratkaisuja. Vain 45 minuutin tapaamisessa ei ratkaista ongelmia, joita on eletty 45 vuotta.

Videolla Saraste pohtii kuinka eri maailmoista toisensa tapaavat johtajat ovat. Kim on dynastiansa kolmas diktaattori, Trump taas nopeisiin päätöksiin tottunut kiinteistömoguli, joka ikänsä puolesta voisi olla jopa Kimin isoisä.

– Mitään yhden yön läpimurtoa on turha odottaa, hän toteaa.

Hän kuvailee valtion päämiesten tapaamista ”kahden titaanin tapaamista” pieneksi, mutta hyvin tärkeäksi osaksi maiden suhteiden rakentamista. Maiden johtajat eivät ole koskaan aiemmin tavanneet silmästä silmään, ja nyt maat johtajineen tutustuvat hiljalleen toisiinsa.

Saraste arvioi maiden tavoitteiden keskittyvän ydinasevarustelun ja talouspakotteiden liennytyksen ympärille. Oma kysymyksensä tulee kuitenkin olemaan, miten Kim esittää takinkääntönsä pohjoiskorealaisille: Yhdysvallat on maassa vuosia ollut ”vihollinen numero yksi”, ja äkkiä maan johtajan kanssa ollaankin valmiita käymään ystävällismielistä keskustelua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.