Mainos

MTV Uutislive klo 15: Munasolut pakastimeen, ura edelle? Vaatevalmistuksen vaikea etiikka

Apple ja Facebook ryhtyvät tarjoamaan Yhdysvalloissa naistyöntekijöilleen erikoista työsuhde-etua: yritykset korvaavat munasolujen pakastamisen, jotta lasten hankintaa voisi siirtää otollisempaan ajankohtaan.

Uutinen on herättänyt monta tyrmistynyttä kysymystä. Onko tällainen ”pakasta munasolusi ja lisäänny myöhemmin” -palvelu eettistä? Voiko työntekijä kokea sen painostavana? Entä millaista on niin kutsuttu luonnollinen perhesuunnittelu?

MTV Uutislivessä klo 15 aiheesta keskustellaan suomalaisesta näkökulmasta. Mari Sarolahden vieraana studiossa on Väestöliiton johtaja ja tutkimusprofessori Anna Rotkirch.

Suomalaisniaset kertovat yleensä syyksi lapsenteon lykkääntymiseen oikean kumppanin etsimisen, ei niinkään uran luomista.

Osallistu keskusteluun MTV Uutisten Facebook-ryhmässä: minkälaisessa tilanteessa olisit valmis pakastamaan munasolusi?

Kommentoi myös Twitterissä #MTVUutislive.

Vaatevalmistuksen vaikea etiikka 

MTV Uutislivessä puhutaan tänään myös vaatevalmistuksesta ja sen eettisyydestä.

Eettisen kaupan puolesta -yhdystys on selvittänyt yhdeksän tunnetun suomalaisen vaateyrityksen työtä ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi tuotannossaan.

Selvityksestä käy ilmi ristiriita: yritykset kokevat ihmisoikeudet ja vastuullisuuden yhä tärkeämmiksi, mutta samalla ei kuitenkaan sitouduta siihen, että alihankkijaoilta vaadittaisiin parempaa palkkatasoa.

Valtaosa suomalaisten vaatteista valmistetaan Aasiassa. Onko olosuhteita ylipäätään mahdollista valvoa Kiinan, Intian ja Bangladeshin kaltaisissa maissa?

Aiheesta keskustellaan Stockmannin viestintäjohtaja Nora Malinin kanssa. Stockmann on yksi Eettisen kaupan puolesta -yhdistyksen selvityksessä mukana olleista yrityksistä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.