Mainos

MTV Uutislive kello 15: Helsingin Lastensairaalalle alkupamaus – miten voivat lapset muualla?

MTV Uutislive käy tänään Helsingin Stenbäckinkadulla, Lastenklinkan ja Naistenklinkan tuntumassa, jonne nousee paljon keskustelua herättänyt uusi lastensairaala.

Uuden lastensairaalan rakennustyöt alkavat tänään Helsingissä. 

MTV Uutislivessä kello 15  kuulemme muun muassa emerituspiispa Eero Huovisen näkemyksiä lasten hyvinvoinnista nyky-Suomessa.

Rakennustyön summasta 30 miljoonaa euroa rahoitetaan yrityksiltä ja yksittäisiltä kansalaisilta kerätyillä lahjoituksilla. Hankkeen tarkoituksena oli kerätä 30 miljoonaa viidessä vuodessa, mutta keräyssumma saatiin kasaan jo puolessatoista vuodessa.  

Lapsia hoidetaan kuitenkin myös muuallakin kuin Helsingissä. Vaikka uusi lastensairaala hyödyttää koko valtakuntaa, ovat maakuntien lastensairaalat huomauttaneet kampanjan aikana useaan otteeseen, että uusien tilojen ja korjaamisen tarvetta on myös muualla Suomessa.

Suomen jokaisessa viidessä yliopistollisessa sairaalassa on joko alkamassa tai jo käynnissä lastenklinikan uusiminen itsenäisenä hankkeena tai osana suurempaa remonttia. Lähetyksessä kuulemme, millainen tilanne on Kuopiossa.

MTV Uutislivessä puidaan myös Ukraina-Venäjä-kriisin tuoreimpia käänteitä, kärjessä maiden presidenttien tapaaminen ja Ukrainasta kantautuvat uutiset venäläissotilaiden kiinnijäämisestä Ukrainan puolella.

Studiossa tapahtumista keskustelevat Aleksanteri-instituutin vanhempi tutkija Anna-Liisa Heusala sekä MTV Uutisten toimittaja Jelena Leppänen.

Lähetyksen juontaa Maija Lehmusvirta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja