Mainos

MTV Uutiset testasi luksushotellin Arabiemiraateissa: Elämyksiä kaikille aisteille

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah on saanut lempinimen palatsi”Sheikin Palatsi”, sillä hotelli on myös maan hallitsijasukujen suosiossa rentoutumis- ja vieraiden kestitsemispaikkana.

Suosiosta ja asiakaskunnasta kertoo paljon se, että hotellin kolme helikopterikenttää ovat aika ajoin ruuhkaisia ja hotellin parkkipaikalla voi bongata hallitsijasukujen rekisterikilvissä olevia luksusautoja.

Uima-altaiden vesi lämmitetään talvella ja viilennetään kesällä. 

Waldorf Astoria -luksuselämys alkaa jo hotellivarauksesta. Jokaista asiakasta palvelee sähköpostitse henkilökohtainen vastaanottovirkailija, jonka kautta voi varata vaikkapa lentokenttäkuljetuksen tai asiakkaalle mieluisaa juotavaa ja syötävää valmiiksi odottamaan huoneeseen.

Junior-suiten sisustuksessa yhtyvät aavikon ja meren sävyt. 

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah -hotellissa on 364 huonetta, joiden koko on vähintäänkin 56 neliötä. Huonetyyppejä on lähes parikymmentä. Huoneiden sisustuselementit ovat samanlaisia huonetyypistä riippumatta ja jokaisessa huoneessa on iso mustalla marmorilla päällystetty kylpyhuone sekä erillinen pukeutumishuone peilipöytineen.

Kultakylvyn kautta unille

Hotellihuone on mahdollista personoida asiakkaan valitsemalla aromaattisella tuoksulla. Tuoksumestari esittelee tarjolla olevat tuoksut ja käy tuoksuttamassa huoneen asiakkaan valitsemana ajankohtana. Aromaattiset tuoksut rentouttavat ja takaavat hyvän unenlaadun.

Huoneen tuoksun voi valita tuoksumestarin opastuksella. 

Rentouden astetta voi syventää myös tilaamalla huoneeseen kylpymestarin, joka valmistaa rentouttavan kylpyhetken kylpymenusta, jossa on kymmenkunta erilaista vaihtoehtoa. Erikoiskylvyt maksavat 65–75 euroa ja tarjolla on niin virkistävää sitruunaa ja vihreää teetä kuin ihoa hellivää hunajamaitoa.

Kylpylällä on suomalainen sauna. 

Ikimuistoisin kylpyhetki syntyy aidolla kullalla täydennetystä tuoksuvasta kylpyvedestä. Kultakyvyn hinta on noin 100 euroa.

Riikinkukkokuja on hotellin sydän

Jokaisesta maailman noin 30 Waldorf Astoria -hotellista löytyy Peacock Alley eli Riikinkukkokuja. Ras Al Khaimah Waldorf Astorian Riikinkukkokuja sijaitsee hotellin aulan läheisyydessä. Riikinkukkokujan akustiikka on suunniteltu suihkulähteiden solinaa hyödyntäen siten, että keskustelu ei kuulu naapuripöytiin.

Aulaa koristaa kuusi metriä korkea kello. 

Hotelli on täynnä kauniita yksityiskohtia. Aulaa hallitsee yli kuusi metriä korkea kello, joka on rakennettu arabien varhaiskeskiajalla tähtitieteellisiin havaintoihin käyttämän astrolabin mukaan, jonka avulla määriteltiin myös islamin tarkat rukousajat.

Camelia -loungessa on tarjolla 150 erilaista teelaatua. Viskin ja sikareiden ystäville hotellissa on sikaribaari.

Makumatkalle maailman ympäri

Hotellin ravintolatarjonta on runsas. Lähi-idän keittiön perinteisiä herkkuja on uudistanut palkittu libanonilainen keittiömestari Joe Barza, jonka chilillä maustettua hummusta on tarjolla myös aamiaisella.

Aamu alkaa tuoreilla hedelmillä ja tuorepuristetulla mehulla. 

Pihviravintola Lexington Grill tarjoilee myös merenherkkuja kuten mehukasta hummeria. Ravintolan ylpeys on juomasekoitus, joka on nimetty Lexington Avenuella kuvatun Marilyn Monroen Kesäleski -elokuvan mukaan Monroeksi.

Juomasekoituksen valmistamisen opettelemiseen kuluu baarimestarilta aikaa. Juoma sekoitetaan muun muassa kahdeksanvuotiaasta tummasta rommista ja tuorepuristetusta omenamehusta. Juomaan tarvitaan myös omenapuun lastuja, joiden palamisesta syntyvä savu johdetaan dekantteriin, josta juomaan imeytyy omenainen savutuoksu. Hotellin lämpötilakontrolloitu viinikellari täyttää vaativimmankin viiniystävän tarpeet 350 viinin valikoimallaan.

Camelia-loungessa voi coctailien lisäksi maistella teelaatuja. 

UMI-ravintola on keskittynyt Japanin keittiön herkkuihin, joiden kanssa voi maistella lukuisia erilaisia sakeja.

Ravintoloiden kabinettitiloja käyttävät aktiivisesti niin Yhdistyneiden arabiemiraattien hallitsijasukujen jäsenet vieraitaan kestitessään kuin hotellissa lomalla piipahtavat maailmankuulut julkkikset, joiden yksityisyyttä hotelli varjelee huolellisesti.

Vaikeinta on lähteä pois

Aurinkoa voi palvoa niin puutarhassa kuin avaralla hiekkarannalla. 

Ainakin Ras Al Khaimahin Waldorf Astoria täyttää mainoslauseen lupauksen. Palvelu on alusta loppuun asti hienostuneen intensiivistä, ruuan ja juoman laatu runsaasta noutopöytäaamiaisesta lähtien on laadukasta ja hotellin huoneiden ja julkisten tilojen viimeistellyt yksityiskohdat tarjoavat lähes loputtomasti esteettisiä nautintoja.

Hotellin verkkosivut löytyvät täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.