MTV Uutiset seuraa säätilaa: Huomiselle luvassa erittäin huonoa ajosäätä – tiet vaarallisia myös jalankulkijoille

2:08
Katso videolta tämän ja huomisen päivän sää.

Ajokeli on ollut vaarallinen tänään yöllä sataneen jäätävän tihkun vuoksi. Tilanne on helpottamassa Etelä-Suomessa. 

MTV Uutiset seuraa liikennetilannetta tässä artikkelissa.

Maanantai:

20.51: Suomen yli kulkeva lumisadealue ja jäätävä sade aiheuttavat haasteita liikenteelle myös huomenna. Ilmatieteen laitos on varoittanut erittäin huonosta ajosäästä lähes koko maan etelä- ja keskiosaa. Maan pohjoisosassa ajokeli on huono. Tiistaina lämpötilat vaihtelevat itäisen Suomen noin 20 pakkasasteesta Etelä- ja Lounais-Suomen nollakeliin.

Jalankulkusää jatkuu vaarallisen liukkaana Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Lounais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. (STT)

18.55: Tampereen tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Marko Kolattu kertoo, että liikenne Tampereen seudulla on sujunut kohtalaisen hyvin. Peräänajoja ja ojaan suistumisia on ollut kymmeniä.

Vaikka teitä on hiekotettu, erityisesti risteysalueet ovat olleet liukkaita.

– Ei tahdo pyörät pitää hiekankaan kanssa.

Kolatun mukaan tiet saattavat muuttua vaarallisiksi myös jalankulkijoille.

– Jos huomenissa jään päälle sataa lunta, keli muuttuu vaaralliseksi myös jalankulkijoille.

18.36: Pääkaupunkiseudun tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että päivän aikana on tapahtunut useita pieniä onnettomuuksia. Vakavemmista liikenneonnettomuuksista ei ole tullut tietoa. Tieliikennekeskuksesta muistutetaan, että vielä tänä iltana auton rattiin tarttuvien kuljettajien on varattava riittävästi aikaa matkan tekoon ja huolehdittava turvaväleistä. Myös auton putsaukseen on kiinnitettävä huomiota ennen liikkeelle lähtöä.

16.07: Viime yönä satanut "jäätihku" yllätti tänään aamulla monet autoilijat. Yksi heistä oli toimittajamme Anton Aaltio, joka sai sinnikkyydellään lopulta kaivettua auton jään alta ajokuntoiseksi. Katso video operaatiosta alta:

2:59

16.05: Suomenlahden merivartiosto pelasti Meritaito Oy:n ilmatyynyaluksen miehistöineen sunnuntaina. Lue lisää tästä: 

12.16: Jalankulkijoita varoitetaan erittäin liukkaasta säästä eteläisessä Suomessa. Ilmatieteen laitos varoittaa iltaan asti huonosta jalankulkusäästä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Autoilijoilla tilanne on sen sijaan parantunut. 

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa kuitenkin vielä huonosta ajokelistä maan etelä- ja keskiosissa. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että tiet ovat vielä paikoin erittäin liukkaita. Eteläisessä Suomessa tuli aamulla satunnaisia vesisateita, mutta eilisen kaltaista jäätävää sadetta ei ole enää koettu.

10.03: Tuusulassa Hämeentiellä rekka ajoi ulos ja tie oli noin tunnin poikki, pelastuslaitokselta kerrotaan MTV Uutisille. 

Onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta. Pelastuslaitos onnistui hinaamaan rekan pois ojasta. 

– Onneksi oli tyhjä rekka, niin saimme hinattua, kertoo paloesimies Jukka Paldanius.  

9.42: Tuusulassa Hämeentie on kokonaan poikki onnettomuuden vuoksi, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos Twitterissä.

Onnettomuuspaikka on 1–1,5 kilometriä Rusutjärven kohdalta pohjoiseen.  

Poliisi ohjaa liikennettä kiertotietä Vanhan Hämeentien kautta.

9.17: Fintrafficin Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä maan etelä- ja keskiosissa. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että tiet ovat vielä paikoin erittäin liukkaita. Eteläisessä Suomessa on tullut aamun aikana satunnaisia vesisateita, mutta eilisen kaltaista jäätävää sadetta ei ole enää koettu.

Tänä aamuna liikenteessä ei ole ollut kuitenkaan tiettäväsi suuremmin onnettomuuksia.

8.17: Liikennesää jatkuu huonona aamun ajan vielä maan kaakkois- ja itäosissa. Ilmatieteen laitos on varoittanut huonosta ajokelistä Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Jalankulkusää on yhä aamulla vaarallinen osassa Etelä-Suomea. Liukastumisriski on huomattava Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

7.33: Miltä näyttää jäätävä tihkusade? Pekka Pouta näyttää sokeripalan avulla, miten tunnistat autoilijoille tutun riesan.

4:20

7.31: Syy liukkaaseen keliin löytyy viime yöstä.

– Todella liukasta varsinkin maan etelä- ja keskiosissa. Syynä tähän ovat yön jäätävät sateet, jotka jättivät jälkeensä suoranaisen jääkentän suolaamattomille tieosuuksille, MTV meteorologi Markus Mäntykannas kertoo.

Hän myös kehottaa varaamaan aikaan aamuliikenteeseen.

Katso pääkuvan videolta, missä ajokeli on erittäin huono.

7.23: Hiihtolomalle Etelä-Suomesta pohjoisen suuntaan ajavien on syytä autoilla hyvin varovaisesti tänään. Ajokeli on laajalti erittäin huono, varoitti Ilmatieteen laitos.

Liikennesää on vaarallinen alueella Uudeltamaalta Pohjanmaan maakuntaan asti. Normaalissa kelissä voi hiihtolomille ajella tänään vain Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa.

Myös jalankulkusää on osassa maata vaarallinen. Kaatumisriski on iso Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Myös Varsinais-Suomessa on syytä askeltaa ulkosalla melko varovasti.

Sunnuntai: 

Klo 21:33: Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on jäätävän vesisateen ja jäisten tienpintojen vuoksi laajalti erittäin huono Uudellemaalta Pirkanmaalle ulottuvalla vyöhykkeellä. Myös jalkakäytävät paikoin erittäin liukkaita.

Klo 21:30: Tieliikennekeskuksesta arvioidaan, että tilanne on rauhoittunut illan mittaan, kun liikenne on vähentynyt. Ajokeli on edelleen hyvin vaikea liukkaiden teiden vuoksi, joka kannattaa huomioida aamun liikenteessä. Pääkaupunkiseudulle on ennustettu pakkasta ja lumisadetta maanantaiaamuksi.

Klo 20:48: Lahdenväylällä Järvenpäässä on sattunut liikenneonnettomuus. Onnettomuuspaikka on Järvenpään eteläinen liittymä.

Klo 20:30: Fintraffic muistuttaa Twitterissä, että teiden suolaus vaikuttaa ajokeliin mutta hitaasti.

Klo 20:10: Hämeenlinnan Bussiliikenne kertoo Facebook-sivuillaan pysäyttävänsä kaiken liikenteensä Hämeenlinnassa liukkaan ajokelin vuoksi. Liikenteen jatkamisesta ilmoitetaan erikseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja