MTV Uutiset seuraa suomalaisten vaellusta joulunviettoon: Liikenne on ollut tänään tavanomaista sunnuntaita vilkkaampaa – pahoilta onnettomuuksilta vältytty

MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa suomalaisten vaellusta joulun viettoon.

22.23 Päätämme aatonaaton seurannan tähän. Jouluaattona huonoa ajokeliä on Ilmatieteen laitoksen mukaan luvassa Etelä- ja Keski-Lapissa sekä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla. 

Varoitus huonosta ajokelistä ulottuu joulupäivänä koko maahan. Lumisateen lisäksi jäätävä tihkusade haittaa ajokeliä maan etelä- ja keskiosissa sekä paikoin Lapissa. Tienpinnoilla tihkusade jäätyy, ja tiet ovat liukkaita. Jäätävää tihkusadetta voi ilmaantua, vaikka lämpömittari näyttäisikin miinusasteita.

16.11 Joulun menoliikenne on ollut tänään normaalia sunnuntaita vilkkaampaa, kerrotaan Liikenneviraston tieliikennekeskuksista. Menoliikenne alkaa tämän päivän osalta hiljentyä.

15.27 Lapin lentokentillä on tänään vuoden vilkkain päivä, sillä pohjoisen lentokentille saapuu yli 90 lentoa. 67 lentoa on kansainvälisiä, ja loput Suomen sisäisiä lentoja.

11.39: Joulun menoliikenne jatkuu vilkkaana vielä tänäänkin ainakin Lahden moottoritiellä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä.

Sunnuntai 23.12. kello 11.21 Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita tänään huonosta ajokelistä monin paikoin Itä-Suomea. Ajokeli muuttuu huonoksi lumisateen sekä pöllyävän lumen vuoksi, ja onnettomuusriski on kohonnut.

22.38 Päätämme seurannan tämän päivän osalta. Lauantain menoliikenne sujui rauhallisesti, eikä pahempia ruuhkia tai onnettomuuksia päässyt syntymään. Liikenneviraston mukaan joulun menoliikenteen ei uskota ruuhkauttavan teitä enää sunnuntaina. Ilmatieteen laitos varoittaa sunnuntaina huonosta ajokelistä maan itäosissa.

21.04 Pääväylien sijaan ruuhkia on tänään ollut taajamissa, erityisesti suurten ostoskeskusten lähistöllä. Rampeilla ja risteysalueilla on ollut pakkasliukkautta. Liikenteen huipputunnit sijoittuivat etelässä puolenpäivän hujakoille ja pohjoisempana iltapäivän tunteihin. Lauantain liikennemäärät olivat hillittyjä, tiedottaa valtionyhtiö Traffic Management Finland.

19.34 Tiet alkavat hiljentyä joulumatkaajista, ja joululiikenteen ruuhkahuipun arvioidaan olevan ohi. Tampereen ja Helsingin tieliikennekeskuksista kerrotaan, että liikenne on sujunut tänään rauhallisesti ja pahemmilta ruuhkilta on vältytty. Vakavia turmia ei ole toistaiseksi tullut tietoon. Huomiseksi ei ole enää odotettavissa suuria ruuhkia, koska eniten matkaajia oli liikkeellä perjantai-iltana sekä tänään.

15.22 Hämeen poliisin mukaan liikenne pohjoiseen sujuu "mukavasti" valtatiellä 3 Kanta-Hämeessä. 

12.45 Itä-Uudenmaan poliisin mukaan menoliikenne on sujunut rauhallisesti Valtatiellä neljä eli Lahdenväylällä.

11.12 Mikkelissä sattui aamupäivällä liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena kolme henkilöautoa. Kantatie 62 eli Anttolantie oli onnettomuuden takia poikki pelastustöiden ajan Heinälahden kohdalla.

10.46 Liikenneviraston Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin puoli yhdentoista aikaan, että pääväylille ei ole toistaiseksi muodostunut ruuhkia eikä vakavia turmia ole tullut tietoon. Menoliikenteen arvioidaan olevan vilkkaimmillaan kello 14–17.

Lauantai 22.12. klo 9.54 Lumisade vaikeuttaa myös tänään joulun menoliikennettä maan eteläosissa. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. 

Onnettomuusriski on kohonnut jäätävän tihkusateen, lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Jäinen sää on haitannut myös lentoliikennettä, ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla useat lennot ovat olleet myöhässä. Finavian verkkopalvelun mukaan aamulla saapuvissa lennoissa on vielä joitakin viivästyksiä ja peruutuksia.

22.40 Lopetamme seurannan tältä erää. Joulun menoliikenne on sujunut perjantaina rauhallisesti.

Osa kansalaisista lähtee joulunviettoon kuitenkin vasta lauantaina. Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisade vaikeuttaa lauantaina tieliikennettä Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa.

Lauantaina lähes koko maassa vallitsee kylmä talvikeli, kertoo Ilmatieteen laitos. Etelässä mittarilukema on noin 10, Itä- ja Keski-Suomessa 10–15, Oulun korkeudella 15–25 ja suurimmassa osassa Lappia 10–15 miinusastetta. Etelä- ja Kaakkois-Suomessa saadaan myös ajoittaisia lumisateita.

21.31 Vaikka vakavia onnettomuuksia ei tullut tietoon, tieltä suistumisia ja peräänajoja on kuitenkin sattunut.

Esimerkiksi Nelostiellä Äänekoskella autoja kuljettanut ajoneuvoyhdistelmä kaatui osittain tielle ja osittain ojaan. Ajokissa oli kuljettajan lisäksi apukuski, mutta kumpikaan ei loukkaantunut.

Liikenneviraston mukaan liikennemäärissä ei ole päästy esimerkiksi kesäperjantain lukemiin.

19.53 Huonoista ajokeleistä huolimatta ilta on sujunut liikenteessä varsin rauhallisesti, eikä henkilövahinkoja ole raportoitu.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen jakoi MTV Uutisten lukijoille vinkkejä surkeassa kelissä ajamiseen.

18.36 Illan menoliikenteessä on sattunut jonkin verran tieltä suistumisia ja peräänajoja. Esimerkiksi Nelostiellä Äänekoskella autoja kuljettanut ajoneuvoyhdistelmä kaatui osittain tielle ja osittain ojaan. Ajokissa oli kuljettajan lisäksi repsikka, mutta kumpikaan ei loukkaantunut. 

17.58 Pelastuslaitos on tiedottanut keskisuuresta tieliikenneonnettomuudesta Lohjalla. Tehtävään on hälytetty kolme pelastusyksikköä.

 Turun Sanomien mukaan Valtatie 9:llä on puolestaan sattunut yhden henkilöauton ulosajo. Onnettomuudessa ei loukkaantunut ketään.

16.34 Ainakin pääkaupunkiseudulla jonoja on muodostunut ulosmenoväylille.

Ruuhkaa on ollut myös Tampereen läntisellä kehätiellä, missä Pirkkalan ja Vaasan suuntaan matkaava liikenne on pysähdellyt Lakalaivan liittymän kohdalla.

16.30 Etelä-Suomessa huono ajokeli haittaa joulun menoliikennettä, kertoo Liikennevirasto. 

Varoituksen mukaan liikennettä haittaavat jäätävä sade ja pöllyävä lumi, joka heikentää näkyvyyttä. Tiet ovat paikoin liukkaita.

Myös Ilmatieteen laitos on varoittanut, että lumisade heikentää ajokeliä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa tänään illalla ja huomenna aamulla ja päivällä.  

16.07 Ilmatieteen laitos julkaisi hauskan tviitin Joulupukin matkasäästä. 

15.41 Menoliikenteen ruuhkaisimpien hetkien odotetaan osuvan lähitunneille. Viranomaiset eivät toistaiseksi ole tiedottaneet vakavista liikenneonnettomuuksista. 

Tältä näytti kelikamerakuva Lahdenväylällä Vantaan Heikinlaakson kohdalla hieman kello kolmen jälkeen:


Pääkaupunkiseudulta pohjoiseen Nelos- ja Viitostien suuntaan vilkkain päivä on huomenna, muilla teillä taas tänään, kertoo liikennetilanteesta tiedottava Traffic Management Finland. Lauantaina liikenne on vilkasta heti aamusta lähtien jatkuen myöhään iltaan.

Paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, mutta tapaninpäivä on hieman vilkkaampi.

Poliisi kehottaa huomioimaan liikenteessä niin sääolosuhteet kuin ruuhkan. Lumisateita on odotettavissa erityisesti maan eteläosassa, jossa huonon ajokelin todennäköisyys on suurin.

Lauantaina ja sunnuntaina lumisade on edelleen todennäköisintä maan eteläosassa, mutta vähäisiä määriä lunta saattaa kertyä myös maan keskiosassa.

Lue myös:

    Uusimmat