MTV Uutiset sai haltuunsa hallituksen exit-suunnitelman: Tavoitteena luopua kasvomaskisuosituksesta heinäkuussa

Hallitus kertoo exit-suunnitelmastaan oppositiolle – pääministeri Marin ei voi luvata, ettei koronan neljäs aalto pääse ulkomailta Suomeen 8:58
Hallitus kertoi exit-suunnitelmastaan oppositiolle – pääministeri Marin ei voi luvata, ettei koronan neljäs aalto pääse ulkomailta Suomeen

MTV Uutisten haltuunsa saaman hallituksen alustavaan exit-suunnitelmaan liittyvien asiapapereiden mukaan tavoitteena on, että kasvomaskisuosituksesta luovutaan heinäkuussa.

Tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille koko maassa.

Myös valtakunnallisesta etätyösuosituksesta on tarkoitus luopua heinäkuussa. Viranomaiset suosittelevat tällä hetkellä etätyön tekemistä mahdollisimman laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Maskisuositus saattaa kuitenkin vielä palata. Etätyö- ja kasvomaskisuosituksen tarvetta arvioidaan kesäkuussa ja uudelleen elokuussa. Luonnoksessa muistutetaan, että kesälomien loppuessa saattaa olla riski, että tartuntatauti leviää vielä rokottamattoman väestön piirissä.

Osa voimassa olevista suosituksista, muun muassa vastuullisesta käyttäytymisestä oireisena sekä hyvän hygienian noudattamisesta, voi jäädä kuitenkin pysyviksi, todetaan luonnoksessa.

Hallitus esitteli exit-suunnitelmansa tänään oppositiolle ja siihen on luvassa vielä muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat