MTV Urheilun tiedot: SM-liiga ei lähde "NHL-kuplajärjestelyyn" – otteluformaattiin kaavaillaan merkittävää muutosta

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen raivostuu Juha Jääskän heppoisesta jäähystä 0:42
Video: SM-liigan tiistain kierroksella riitti rytinää

MTV Urheilun tietojen mukaan SM-liiga ei aio ottaa käyttöön NHL:stä tuttua keskitettyä ”kuplamenetelmää”, jossa kaikki pudotuspeliottelut pelattaisiin keskitetysti yhdellä paikkakunnalla. Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä puolestaan paljastaa, että Liiga harkitsee merkittävää pudotuspelien otteluformaattiuudistusta.

SM-liigan runkosarjan on määrä päättyä hieman yli kuukauden päästä, 13. huhtikuuta. Viime viikkojen aikana tapetilla on ollut se, miten kevään pudotuspelit aiotaan toteuttaa.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä väläytteli Länsi-Suomen haastattelussa, että pudotuspelijoukkueet saatettaisiin vetää NHL:stä tuttuun "kuplaan". Tällä tarkoitettaisiin sitä, että pudotuspelit pelattaisiin keskitetysti maksimissaan muutamalla paikkakunnalla.

NHL käytti kyseistä ratkaisua viime syksynä, jolloin pudotuspelit pelattiin Kanadan Edmontonissa ja Torontossa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Liiga ei ole tarttumassa "NHL-vaihtoehtoon".

Sarjan kilpailutoimenjohtajan Järvelän mukaan lopullisia päätöksiä ei olla vielä tehty.

– Se on sitten toinen asia, että päädytäänkö tuollaiseen (kupla)ratkaisuun missään vaiheessa. Meillä on työn alla erilaisia versioita. Meidän täytyy seurata valtakunnan tilannetta. Ihan jo siitä vinkkelistä, että jos poikkeusolosuhteet jatkuvat, niin mitä se tarkoittaa meidän kannaltamme, Järvelä sanoo MTV Urheilulle.

SM-liigan johtokunnan on tarkoitus kokoontua ensi viikolla päättämään siitä, millä tavalla kevään pudotuspelit aiotaan toteuttaa.

Järvelä väläyttelee, että pudotuspelien formaatti saattaa mennä merkittävällä tavalla uusiksi.

– Jos yleisöä ei saada paikalle, niin siirrymme varmaan paras viidestä -järjestelmään, Järvelä sanoo.

SM-liigassa on käytetty jo usean vuoden ajan tyyliä, jossa puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -systeemillä.

– Runkosarja loppuu reilun kuukauden päästä ja meillä pitää olla suunnitelmia valmiina. Mutta voi olla, että matkan varrella joudutaan tekemään nopeitakin päätöksiä, Järvelä sanoo, viitaten koronapandemian luomiin epävarmuuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat