Seurataanko Liigassa NHL:n esimerkkiä? "Alkaa olla poissuljettua, että yleisölle pelattaisiin"

1:08
Keskiviikon liigakierroksen puhuttavin tilanne nähtiin TPS:n ja Kärppien välisessä ottelussa – oululaisten puolustaja Libor Sulak ajettiin kentältä päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vahvistaa MTV Urheilulle, ettei Liigalla ole tällä hetkellä suunnitelmaa kuplassa järjestettävistä pudotuspeleistä. Sellaisen luomiseen on kuitenkin varauduttava.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi torstaina Länsi-Suomen haastattelussa, että joukkueet saattavat vetäytyä pudotuspeleissä NHL-tyyppiseen kuplaan.

– Erityyppisiä vaihtoehtoja on paljon. Yksi malli on NHL-kupla, toinen semikupla, jossa asuttaisiin paikkakunnan hotellissa. Se on varmaa, että playoffien loppuvaiheessa ei tulla pelaamaan kuin runkosarjassa, Järvelä sanoi Länsi-Suomelle.

Hiltusen mukaan Liigan kaikissa tulevaisuudenkuvissa lähtökohtana on se, ettei yleisöä enää kevään aikana halleihin päästetä.

– Meillä ei ole tällä hetkellä suunnitelmaa (kuplasta). Päätös pudotuspeleistä, niiden formaatista ja aikajänteestä, tehdään maaliskuun aikana. Pohdimme toki eri vaihtoehtoja, mutta en voi vahvistaa, että meillä olisi kuplasuunnitelma, Hiltunen sanoi MTV Urheilulle.

Jos Liiga joutuisi turvautumaan kuplaan, se muistuttaisi rakenteeltaan muualta urheilumaailmasta tuttuja ratkaisuja.

– Se pitäisi todennäköisesti järjestää jollakin paikkakunnalla tai joillakin paikkakunnilla. Jollain tavalla sitä pitäisi siinä tapauksessa fyysisesti rajoittaa. Kun näkee tämän päivät uutiset ja tilanteen kehityksen muuntovirusten osalta, alkaa olla poissuljettua, että yleisölle pelattaisiin. Siinä mielessä kuplan järjestäminen olisi varmasti helpompaa.

Koska suunnitelmaa ei vielä ole, Hiltunen ei halua spekuloida mahdollisilla paikkakunnilla kuplan järjestämiseksi.

Runkosarja pelataan päätökseen nykyisen aikataulun mukaan 13. huhtikuuta mennessä. Jos joukkueet ovat tuolloin pelanneet keskenään eri määrän otteluita, pistekeskiarvot ratkaisevat lopullisen sijoituksen.

Liigahallitus kokoontuu maaliskuun puolivälissä käymään läpi linjauksia lopullisista vaihtoehdoista pudotuspelien suhteen.

Valtionjohto tiedotti torstaina, että Suomessa alkaa 8.3. alkaen kolmen viikon mittainen sulkutila. Tämä ei toistaiseksi kuitenkaan vaikuta Liigan nykyiseen toimintaympäristöön.

– Tämän päivän ilmoitus koskee lähinnä ravintoloita. Ulkonaliikkumiskieltoa tai maakuntien sulkemista ei ole tulossa. Minun käsitykseni mukaan ammatinharjoittamiseen, josta meidänkin toiminnassa on kyse, tällä ei ole vaikutuksia. Tilanteemme jatkuu siis samanlaisena kuin viimeiset neljä kuukautta, Hiltunen päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja