SM-liiga teki päätöksensä – ensi viikolla ei pelata pudotuspelejä

Jääkiekon SM-liigan pudotuspelit eivät käynnisty vielä ensi viikolla.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen oli määrä käynnistyä ensi viikon tiistaina, mutta SM-liigan hallitus on päättänyt lykätä pudotuspelien alkua ainakin viikolla. Päätöksen siitä, pelataanko SM-liigassa tällä kaudella pudotuspelejä tekee SM-liigan osakaskokous.

SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoo, että lykkäyksellä haluttiin aikaa kaikkien vaihtoehtojen perusteelliselle selvittämiselle. Liigahallitus valmistelee asiasta esityksen osakaskokoukselle, joka tekee alkuviikosta päätöksensä.

– Yritämme tehdä asiassa hyvän kokonaisselvityksen. Olisi ollut liian hätiköityä tehdä päätös (pudotuspelien pelaamisesta) tänään, Hiltunen sanoo.

– Haluamme kuulla sidosryhmien näkemyksen ja kuulla myös pelaajia, että haluavatko he pelata.

Hiltunen sanoo, että selvitettävänä ovat muun muassa taloudelliset vaikutukset.

– Kun pelataan tyhjille halleille, tuotot ovat nollilla. Kuitenkin joukkueiden pitää matkustaa, harjoitella ja ottelutapahtumien järjestäminen tuo kiinteitä kuluja. Jo runkosarjan kaksi ottelua ilman yleisöä on kova isku.

Myös pelaamisen riskit ovat selvillä. Koronavirusepidemian levitessä myös pelaajien tartunnat ovat mahdollisia.

Jos tällä kaudella aiotaan pudotuspelejä pelata, täytyy ne Hiltusen mukaan saada käyntiin maaliskuun loppuun mennessä.

Lyhyempiä sarjoja


Jos pudotuspelit päädyttäisiin pelaamaan, ne pelattaisiin luultavasti normaalia lyhyemmillä ottelusarjoilla. Hiltunen kertoo hallituksen selvittävän mahdollisia sarjajärjestelmämuutoksia.

Hän kertoo, että SM-liiga seuraa muun muassa Ruotsin kokemuksia. Ruotsissa päätettiin torstaina siirtää pudotuspelien alkamista ja typistettiin pudotuspelisarjojen kestoa normaalista.

Hiltunen kertoo keskustelleensa torstain aikana useimpien seurojen puheenjohtajien kanssa mahdollisesta päätöksestä. Hän kertoo, että mielipiteet vaihtelevat.

– Siellä oli molempia näkemyksiä. Toiset ovat sitä mieltä, että olisi hyvä, ettei pelata. Toiset toivovat, että pelattaisiin urheilullisesti sarja loppuun, Hiltunen sanoo.

– Kaikki olivat sillä mielellä, että he ymmärtävät tilanteen poikkeuksellisuuden.

Hiltunen uskoo, että osakaskokous joutuu lopulta äänestämään päätöksestä. Itse hän sanoo olevansa tapauksen edessä ristiriitaisella mielellä.

– Tietysti sitä toivoisi, että saataisiin urheilullinen ratkaisu sarjalle. Toisaalta pitää tehdä vastuullinen päätös. Tietysti puheenjohtajana toivoisin, että saataisiin yksimielinen päätös.

SM-liiga julkisti aiemmin torstaina, että runkosarjaottelut pelataan tyhjien katsomoiden edessä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. SM-liigan runkosarja päättyy lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat