MTV Urheilun tiedot: Näin SM-liigan pudotuspelit viedään läpi – kuplavaihtoehto ratkeamassa yhteen päätökseen

2:17
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoi pudotuspelikeväästä – mitä jäi käteen? C Moren kiekkostudio perkaa.

Jääkiekon SM-liigan pudotuspelit alkavat ensi viikon torstaina ensimmäisen kierroksen otteluilla. Ensimmäinen kierros pelataan CHL-formaatilla, kuten MTV Urheilu kertoi viime viikolla. Tuosta eteenpäin jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

MTV Urheilun tietojen mukaan SM-liigan on tarkoitus viedä ratkaisuvaiheen pelit, välierät ja finaalit, kuplaolosuhteisiin. Tähän päätökseen on vaikuttanut merkittävästi koronavirustilanteen tuoma epävarmuus. Täysin varmaa kuplaolosuhteiden käyttäminen ei vielä ole, sillä matkassa on vielä paljon liikkuvia osia.

Välieriä ja finaaleita varten rakennettavan kuplan pelipaikkakunnan pitäisi olla sellainen, josta löytyy pääareenan lisäksi yksi tai useampi harjoitushalli. Yhdellä jäällä neljän joukkueen pelaaminen ja harjoittelu olisi hankala yhtälö toteutettavaksi ajallisesti.

Ainakin pääkaupunkiseutu ja Varsinais-Suomi lienevät poissa laskuista, sillä näillä alueilla koronavirusepidemia on pahimmillaan, ja riski kuplan puhkeamiseen paljon suurempi.

Ravintolat avainasemassa

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelän mukaan pudotuspelien kulku ensimmäisen kierroksen otteluiden jälkeen on vielä hieman auki. Sen Järvelä sanoo, että puolivälieristä eteenpäin ottelusarjat on tarkoitus pelata paras viidestä -systeemillä.

– Se on lähtökohta, että kaikki ensimmäisen kierroksen jälkeen pelataan paras viidestä -systeemillä, Järvelä sanoo MTV Urheilulle.

– Miten tullaan tekemään semifinaali- ja finaalivaihe, mennäänkö kuplaan vai ei? Se on avoinna oleva asia.

Kuplaolosuhteiden järjestämiseksi SM-liigalla on muutama kaupunkivaihtoehto. Järvelä ei halua nimetä kaupunkeja, mutta vahvistaa kuplakaupungille olemassa olevat vaatimukset.

– Täytyy löytyä riitävän hyvät jäähallifasiliteetit ja hotellitilat niin, että hotelli on meidän käytössämme ja neljä joukkuetta mahtuu sinne. Tarvitaan myös toinen jää.

Tärkeä vaikuttava tekijä kuplavaihtoehdossa on Järvelän mukaan se, saavatko ravintolat jälleen avata ovensa asiakkaille koronasulun jälkeen. Jos hallitus vapauttaa ravintolat ennen välierävaihetta, ei kuplaa Järvelän mukaan oltaisi järjestämässä. Tästäkään ratkaisusta SM-liigalla ei tosin ole vielä valmista päätöstä.

– Aukeavatko ravintolatilat ja muut vastaavat niin, että seurat pystyisivät käyttämään niitä hyödyksi? Sen takia tässä ollaan vielä vähän holdissa. Seurat pystyisivät ottamaan ravintolatiloihinsa yleisöä ja tekemään sillä bisnestä.

SM-liigan runkosarjaa on vielä pelaamatta joukkueesta riippuen enimmillään neljä ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja