MTV Urheilu nimesi Veikkausliigan kirkkaimmat timantit! – "Tulevaisuus ulkomaan kentillä"

Urheilusuora esittelee suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden toivot – maajoukkuevalmentaja arvioi akatemiapolun hyödyt pelaajakehityksessä 5:38
Ketkä olivat viime kauden timantteja? Katso videolta.

Kuukauden päästä käynnistyvällä liigakaudella nähdään kourallisen verran erityisen kiinnostavia suomalaislupauksia, jotka pyrkivät lunastamaan tukevaa jalansijaa seuroissaan. 

1. Niklas Pyyhtiä, FC Honka

17-vuotias Turun Palloseuran kasvatti on esiintynyt harjoituskaudella lupauksia herättävästi espoolaisryhmän palapelin ytimessä. Joukkueen pelitapa tukee nuorukaisen vahvuuksia: Pyyhtiän monipuolinen syöttövalikoima pääsee ideaalilla tavalla oikeuksiinsa.

Päävalmentaja Vesa Vasaraa lämmittänee myös se tosiasia, että pelintekijä on saanut pelaamiseensa verrattain lyhyessä ajassa roimasti lisää dynaamisuutta: hän laukoo vain järkevistä paikoista ja kykenee horjuttamaan vastustajien linjoja terävillä kuljetuksillaan. Luvassa on läpimurtokausi. 

2. Miika Koskela, AC Oulu 

Pyyhtiän tavoin vasta 17-vuotias tulevaisuuden nimi on esiintynyt varsin jykevästi oululaisryhmän takalinjoilla harjoitusotteluissa. 196-senttinen toppari oppii jatkuvasti kanssapelaajilta ja luutii tyylillä kovankin paineen alla. Koskela kolkuttelee jo ennakkoluulottomasti Pikkuhuuhkajien portteja ja voi hyvinkin nousta Juha Malisen vakiomiehistöön karsintojen edetessä. Nuorukaisen tulevaisuus on ulkomaan kentillä. 

3. Leo Kyllönen, Ilves 

Uskaltaako Jarkko Wiss antaa jo alkukaudella vastuuta 17-vuotiaalle keskikenttäpelaajalleen? Kyllönen on esiintynyt tamperelaisjoukkueessa pirteästi minuutteja saadessaan.

Oletettavaa silti lienee, että pelaajaa ajettaneen alkavalla kaudella vielä sittenkin melko rauhassa sisään. Toisaalta Wiss on toki näyttänyt aiemminkin luottavansa nuoriin - mikäli aihetta on. Ilveksen oma kasvatti on parhaimmillaan keskikentän keskustassa, mutta voi pelata myös laidalla. 

4. Eetu Rissanen, KuPS

18-vuotias hyökkääjä on pätevä tulevaisuuden tekijä, joka esiintyi viime kaudella pirteästi lainasopimuksella Vaasan Palloseuran riveissä Ykkösessä syyskaudella. Peliaika mestarikandidaattien miehistössä voi olla tiukassa alkukaudella, mutta viimeistään kesän otteluruuhkien aikana Rissanen saanee mahdollisuuksia päävalmentaja Simo Valakarilta. Röyhkeä, suoraviivainen ja maaliahne peluri. Nimi tarkasti muistiin. 

5. Casper Terho, HJK 

17-vuotias laituri saa venyä parhaimpaansa ansaitakseen liigaminuutteja hallitsevan mestarin riveissä. Terholla riittää silti eittämättä potentiaalia kiilata itsensä kauden aikana kokoonpanoon. Juonikas teinilupaus pääsi haistelemaan tuntumaa kotimaan pääsarjassa jo viime kaudella muutamissa liigaotteluissa edustusjoukkueen paidassa. Vastuu kasvanee selvästi alkavalla liigakaudella. Peruspelaamisessa, puolustustyöskentelyssä ja fysiikkapuolella riittää valtavasti kehitettävää.

Yllä olevalla videolla esitellään kolme viime liigakauden nuorta suomalaistimanttia.

Lue myös:

    Uusimmat