MTV Urheilu listasi Veikkausliigan kirkkaimmat timantit

Tänään käynnistyvällä jalkapallon Veikkausliiga-kaudella nähdään tusinan verran mielenkiintoisia lupauksia. MTV Urheilu listasi viisi kärkinimeä.

1. Djoully Nzoko, FC Inter

16-vuotias turkulaistimantti loukkaantui taannoin Hollantia vastaan pelatussa EM-jatkokarsintaottelussa Myyrmäessä, mutta jo alkukauden aikana häntä kannattaa seurata tarkasti. Oikeana laiturina operoiva vikkelä vasenjalkainen kikkakone tekee nuoreksi pelaajaksi paljon viisaita liikkeitä pallollisena ja luo alati uhkaa puolustuslinjoille. Toivottavasti turkulaisjoukkueen päävalmentaja Vesa Vasara uskaltaa antaa reilusti luottoa Nzokolle.

2. Akseli Puukko, FC Lahti

17-vuotias oikea laitapuolustaja on herättänyt runsaasti kiinnostusta muun muassa tanskalais- ja saksalaisseurojen keskuudessa. Dynaaminen Puukko tekee väkeviä nousuja laidaltaan ja pelirohkeus paistaa lehtereille asti. Seuraavana edessä lienee nousu Pikkuhuuhkajien ryhmään. Tulevaisuudessa lahtelainen voi olla jopa Huuhkajien luottopelaajia. Viihdyttävä energiapakkaus, joka tulee saamaan runsaasti vastuuta alakerrassa.

3. Matias Siltanen, KuPS

17-vuotias pelintekijä on juonikkaan Otto Ruopin ohella kuopiolaisryhmän kirkkaimpia helmiä. Molemmat savolaislupaukset saavat takuuvarmasti vastuuta pelaavassa kokoonpanossa heti kevään otteluissa. Siltanen on älykäs ja rauhallinen tekijä hyökkäysalueella, jonka pelikäsitys on terävä. Hän osaa tehdä lisäksi oikea-aikaisia taustanousuja rangaistusalueelle. Keskikenttämies on Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni.

4. Osku Maukonen FC Lahti

17-vuotias maalivahtilupaus sai vastuuta lahtelaisjoukkueen tolppien välissä jo viime kauden lopulla. Todennäköisesti hän saa runsaasti peliminuutteja myös alkukaudella. Tiettävästi Maukosen erinomaiset peliesitykset Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa hiljattain Belgiaa, Hollantia ja Italiaa vastaan ovat lisänneet entisestään ulkomailta kiinnostusta nuorukaista kohtaan. Kylmäpäinen veskari on erinomainen reaktiotorjujana.

5. David Ezeh, HJK

18-vuotias suomalaiskärki on ollut myös useiden ulkomaalaisseurojen kiinnostuksen kohteena jo pidemmän aikaa, mutta ainakaan toistaiseksi hänellä ei ole ollut kiire lähteä uusien haasteiden pariin. Peliaika hallitsevien Suomen mestarien riveissä voi olla melko vähissä alkavalla liigakaudella, joten siirto uuteen ympäristöön voisi olla jopa kaivattu piristysruiske. Läpimurron tekeminen HJK:ssa on useimmiten nuorille äärimmäisen haastavaa.

Lue myös:

    Uusimmat