Mainos

MTV Ukrainassa: Venäjä lisää joukkojaan, paikalliset pysyvät kodeissaan

MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Aino Huilaja on joutunut turvautumaan useisiin varasuunnitelmiin Krimille matkatessaan. Krimin ilmatila on edelleen suljettu ja Ukrainan puolustusministeriö kertoo Venäjän lisänneen joukkoja alueella.

Venäjän joukkojen kerrotaan vallanneen matkustajakentän lisäksi Ukrainan ilmavoimien lentokentän.

– Koko ajan täytyy tehdä erilaisia varasuunnitelmia. Eilen illalla oli jo tieto, että Krimin kansainvälinen lentokenttä on suljettu eikä sinne ole käsittääkseni vieläkään päässyt yhtään lentoa, Huilaja raportoi.

Huilaja yllättyi eilisillan ja aamun aikana, etteivät Kiovan lentokentän virkailijat missään vaiheessa kertoneet, ettei yhtään lentoa ole lähdössä Krimille. Huilaja hankki itselleen lentolipun Odessaan.

Palkkasin itselleni kuljettajaksi miehen nimeltä Sergei ja nyt olemme Krimin rajalla, Huilaja kertoo.

Ukrainan epävakaa tilanne ja korruptoitunut johto on jättänyt jälkensä myös Sergeihin.

– Jos tiessä on kuoppa tai vastaan tulee ränsistynyt talo, kuten koko ajan tulee, niin kuljettaja Sergei huutaa vihaisena ja syyttävästi syrjäytetyn presidentin Janukovitshin nimeä ja puistelee päätään, Huilaja kertoo.

Kuljettaja huutaa vihaisena Janukovitshin nimeä

Tilanne Krimillä kiristyy koko ajan. Ukrainan rajavartiosto kertoo hälyttäneensä rajavartioalukset merelle ja taisteluvalmiuteen.

Huilajan mukaan Krimillä asuvat paikalliset eivät ole kuitenkaan paenneet tilannetta.

– Olen koko päivän soitellut Krimille ja siellä paikalliset yrittävät keskittyä arkeensa. Yksikin perheenäiti sanoi, että vaikea ennustaa mitä tapahtuu, mutta pakko jatkaa perheen arjen pyörittämistä, Huilaja sanoo.

Huilaja on varautunut useisiin viranomaisten pysäytyksiin. Huilajan mukaan autojen tarkastajat ovat niin kutsuttuja Ukrainan itsepuolustusjoukkoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.