Mainos

MTV Ukrainassa: "Häipykää heti kotiinne tai revimme passit"

Tilanne Krimin rajalla on kiristynyt huomattavasti eilisestä, kertoo Ukrainassa oleva MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Aino Huilaja.

Huilaja yrittää päästä Krimin puolelle raportoimaan tapahtumista, mutta rajaviranomaiset tekevät liikkumisen hyvin hankalaksi.

– Ensin tavaroitamme tutkittiin ihan normaalisti, mutta siinä vaiheessa kun he huomasivat, että meillä on muun muassa kameroita mukanamme, tilanne muuttui täysin. Meille sanottiin, että meidän on parempi lähteä nyt kotiin kokonaan, medialla ei ole Krimille mitään asiaa ja passimme revittäisiin, ellemme häivy samantien, Huilaja kertoo.

Huilaja liikkuu BBC:n toimittajan ja kuvaajan sekä Turkin Al-Jazeeran toimittajan sekä muutama ranskalaistoimittajan kanssa. He ajavat letkassa, jossa useampi auto kuljettaa toimittajia.

Hänen mukaansa viranomaisten asenteen lisäksi myös maisemat Krimille ovat muuttuneet.

– Eilen rajalla näkyi useita univormupukuisia miehiä, mutta nyt rajan toisella puolella liehuvat Venäjän liput ja siellä näkyy kymmenien, ehkä jopa satojen ihmisten joukkoja. Ihmisiä partioi myös kukkuloilla.

Krimille päin suuntautunut liikenne on hyvin vähäistä ja kaikki sinne matkustavat tutkitaan tarkkaan. Asukkaat päästetään vielä yli.

Seuraavaksi Huilaja yrittää Krimille H'ersonin kaupungista, josta hän toivoo junan kulkevan.

– Meidän piti jo aamulla mennä junalla, mutta kokeilimme autoa, kun juna oli niin valtavasti myöhässä. Näyttäisi siltä, ettei alueelle haluta länsimaista mediaa.

Krimin alueella on kuitenkin myös suomalaistoimittajia, jotka olivat päässeet rajan yli ennen tilanteen kiristymistä.

Seuraa Aino Huilajan matkaa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.