Nuorten Leijonien MM-turnaus päättyi uskomattoman katkeralla tavalla – Ruotsi teki kylmäävän tempun

Tulosruutu: Nuorille Leijonille dramaattinen tappio MM-puolivälierissä

Suomen taival jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa päättyi todella katkeralla tavalla, kun Ruotsi oli puolivälieräottelussa parempi lukemin 3–2.

Suomi meni 2–1-johtoon kolmannen erän alkuhetkillä, kun Niko Huuhtanen heilutti maaliverkkoja.

Mutta mitä vielä.

Ajassa 56.33 Leo Carlsson naulasi illan toisellaan Ruotsin tasoihin.

Suomelle tuli loistopaikka siirtyä uudelleen johtoon, kun se pääsi loppuhetkillä ylivoimalle.

Sen aikana nähtiin todella dramaattinen käänne. Ruotsin Victor Stjernborg karkasi läpiajoon ja upotti kiekon verkkoon. Aika 58.55.

Se siitä.

Suomen matka katkesi puolivälierävaiheeseen.

Lopputulos, jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat, Suomi–Ruotsi 2–3 (1–1, 0–0, 1–2):

3. erä:

60.00: Ei riitä, Suomelle todella katkera tappio. Ruotsi jatkoon 3–2-voiton myötä.

60. min: Suomi hakee tasoitusta kuudella neljää vastaan. Kemell pääsee tykittämään, mutta Ruotsin maalivahti Lindbohm ottaa maukkaan kopin.

58.55 MAALI! Ruotsi, 3–2. Voi hyvänen aika sentään. Ässien puolustaja Aleksi Heimosalmi ei saa kesytettyä kiekkoa ja Victor Stjernborg naulaa alivoimalla Ruotsin johtoon.

59. min: 1.46 jäljellä. Huh.

59. min: Lysell rakentelee loistopaikan, mutta pelaa sitten maila pystyssä. Ja sehän kopsahtaa Suomen kakkossentteriä Miettistä naamaan. Draamaa!!!

56.33 MAALI, Ruotsi, 2–2. Keltapaidoilta huima vaihto. Leo Carlsson puttaa takatolpalta kiekon verkkoon. Auts.

57. min: Ruotsille otetta Lysellin johdolla. Jännäksi menee.

55. min: Ai, ai, ai, ai. Ykkösketjulle ylivoimahyökkäys, Kapanen petaa paikan Kemellille, mutta ei kelpaa. Voi, voi. Nyt tulee katkera maku suuhun, jos Ruotsi nousee vielä peliin mukaan.

53. min: Lambert tarjoilee ja Nyman nousee loistopaikalle. Mutta ei!

51. min: Turhautuminen kostautuu, kun Fabian Wagner pitää kiinni Suomen hyökkääjästä Jani Nymanista. Nyt on Nuorilla Leijonilla sauma laittaa peli pakettiin!

51. min: Suomelta muutamia maukkaita pommeja eli taklauksia. Ruotsilla alkaa mennä tunteisiin.

48. min: Lambertille löysähkö jäähy. Tuomarit ovat vetäneet tämän pelin aivan vihkoon. Graeden Hamiltonilta ja Michael Tscherrigiltä surkeaa tekemistä.

44.03 MAALI! Suomi, 2–1. Ruotsin puolustaja Ludvig Jansson möhlii, Verner Miettinen katkoo keskialueella, pikkuneppi Niko Huuhtaselle ja Jukurit-hyökkääjä lyö ranteet lukkoon. Boom, boom, boom! Suomi johtoon!

42. min: Suomelle riistopelin kautta pientä paikkaa. Ruotsilla pieni ote erän alkuun.

Kello 19.50: Kiekko jäässä. Kolmas erä käyntiin.

Kello 19.49: Sitten kolmanteen erään. Tulos tai ulos on pelin nimi.Torjunnat tähän mennessä:

Jani Lampinen, Suomi: 10
Carl Lindbohm, Ruotsi: 19

2. erä:

40.00: Jos oli ensimmäinen erä Suomen, toinen meni vahvasti Ruotsille. Kuin ihmeen kaupalla lukemat ovat yhä taululla 1–1. Suomi sai vähän otetta erän lopulla. Jännitysnäytelmä käynnissä.

40. min: Konsta Kapaselta väkevä nousu, petaa paikan lopulta Kalle Väisäselle, joka pääsee hyvältä tontilta yrittämään.

39. min: Ville Koivunen on ollut tänään Suomen paras pelaaja. Suomen hyökkäyspeli elää hänen kauttaan.

38. min: Kemellille ikävä isku blokin yhteydessä. JYP-hyökkääjä ontuen vaihtopenkille.

37. min: Nyt puolestaan Suomelta väkevä pyöritys Ruotsin päädyssä. Ilves-hyökkääjä Nyman pääsee kokeilemaan parikin kertaa maalintekoa. Suomelta elonmerkkejä.

35. min: Suomen kakkospakkiparilla taas vaikeuksia. JYP-puolustaja Aleksi Malinen sössii kiekon kanssa siniviivalla ja Ruotsille vaarallinen vastaisku. Vaikea peli menossa Malisella ja HIFK-puolustajalla Otto Salinilla.

34. min: Suomelta Topi Rönni (Tappara) tippunut vahvuudesta. HIFK-hyökkääjä Aleksanteri Kaskimäki noussut mukaan pelaaviin ketjuihin.

34. min: Iso kuva: Suomen kiekollinen peli on täysin kadoksissa. Ruotsi painaa ja luo tontteja. Suomella käytännössä vain Ville Koivunen pystyy nyt tekemään peliä hyökkäysalueella.

33. min: Lysell ja illan toinen tolppa. Sitä ennen Suomen puolustaja Ruotsalainen sai mailan naamaansa. Tuomareiden surkuhupainen näytös sen kuin jatkuu.

31. min: Ja sitten tuomarikaksikolta uusi taikatemppu: ruotsalaispelaajalla löysä ote mailasta, Väisänen nostaa sitä, maila lentää ilmaan ja hei, kaksi minuuttia. Hyvänen aika sentään.

30. min: Jos on Suomi kassalla, niin samaa voi sanoa ottelun tuomaristosta. Hävyttömän huonoa tekemistä. Päivänselviä jäähyjä jää nyt jatkuvasti viheltämättä.

29. min: Nyt puolestaan Ruotsin hyökkäyksen kärkinimelle Lysellille loistopaikka. Huh huh, sinipaidat ovat kusessa.

27. min: KalPan puolustaja Ruotsalainen neppailee karmivalla tavalla oman maalin takana ja Ruotsille kaksi loistotonttia. Kuin ihmeen kaupalla keltapaidat eivät siirry johtoon.

26. min: Nyt puolestaan ykköspakkiparin Heimosalmelle kivulias isku blokin yhteydessä.

24. min: Nyt pääsi Suomi pälkähästä. Lambertin maila nousi Ruotsin kaverin naamaan, ei jäähyä. Lambert otti puolestaan kovan taklauksen vastaan hyökkäysalueen kulmassa.

22. min: Suomella edelleen kiekollisen huolellisuuden kanssa tekemistä. Pelirohkeus on testissä, kiekko polttelee lavassa.

Kello 19.00: Toinen erä liikkeelle. Suomen ja Ruotsin puolivälieräottelu tilanteessa 1–1.

1. erä:

20.00: Suomelta loistoalku puolivälieräotteluun: väkevää painetta Ruotsin päätyyn. Tasoitus tuli kuitenkin aivan käsittämättömän löperöllä tavalla. Oliver Kapasella oli paikka vielä kuitata tämä, mutta ei. 1–1-lukemista erätauolle.

19. min: Ville Koivuselta loistoriisto, Kärppä-hyökkääjä petaa loistopaikan Kapaselle, jonka viimeistely on kuitenkin luokkaa umpisurkea. Oi voi.

16.55 MAALI! Ruotsi, 1–1. Voi hyvänen aika miten halpa tasoitus Ruotsille. Suomen pakkipari Aleksi Malinen – Otto Salin töhöilee oikein kunnolla ja lopulta Leo Carlsson ohjaa kiekon verkkoon. Ruotsin ensimmäinen kunnon maalipaikka tuottaa heti osuman.

16. min: Vähän huolimattomuutta nyt Suomelta. Ruotsilla puolestaan pitkään viisi pelaajaa kentällä, vaikka se on alivoimalla. Suomen joukkue jakaa useamman miehin voimin valituksia tuomaristolle.

14. min: Töhöily on nyt päivän sana. Brad Lambertilta vahvaa painetta ja Isak Rosen joutuu rikkomaan. Neljällä neljää vastaan mennään.

14. min: Ruotsille pelin paras paikka, kun Ässien puolustaja Aleksi Heimosalmi töpeksii siniviivan tuntumassa. Ruotsin Fabian Lysell pääsee hyvälle tontille. Ja Heimosalmi ottaa lopulta jäähyn. Kunnon töhöilyvaihto.

13. min: Ruotsi saanut vähän otetta pelistä, mutta sama kaava jatkuu. Jos Suomi saa yhtään painetta Ruotsin päätyyn, keltapaidat ovat pahoissa vaikeuksissa.

10. min: Suomen paine puree jatkuvasti. Ruotsi on kuin eksynyt turisti Monctonin sykkeessä. Mikä päivä, mikä valuutta, mikä maa, paljonko kello?

8. min: Suomen ykkösketjun hyökkääjä Joakim Kemell jäi pahasti jyrän alle syvällä hyökkäysalueella. Kemell jäi hetkeksi keräilemään kamojaan, mutta nousi ylös sen jälkeen. JYP-hyökkääjä näyttää olevan kunnossa.

6. min: "Jenkit tekivät tämän meille. Nyt me olemme tehneet saman Ruotsille. Alakolmiolla on koko ajan kiire", TV5:n ja discoveryn kommentaattori Ismo Lehkonen jakoi tiivistyksen isosta kuvasta.

5. min: Suomen vahva rynnistys jatkuu. Ruotsi on pahasti jaloissa.

3.10 MAALI! Suomi, 1–0. Suomi täysin ansaitusti johtoon. Ville Koivunen toimittaa kiekon maalille, Joakim Kemell ohjaa ja Oliver Kapanen siivoaa irtokiekon sisään. Noin!

3. min: Ruotsi ei meinaa päästä yhtään minnekään. Sinipaidoilta vahvaa painetta. Puolustajat saatu myös hyvin mukaan peliin.

2. min: Suomelta terävä alku. Ykkösketju sai heti paineen Ruotsin päätyyn. Ja kakkosvitja jatkoi tästä.

Kello 18.08: Kiekko jäässä. Suomen ja Ruotsin puolivälierämittelö käyntiin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kello 18.06: Joukkueet valuvat jäälle. Puolivälieräottelu valmis alkamaan.

Kello 18.04: Tämän päivän puolivälierätaisto pelataan Monctonissa, Avenir Centerissä, eli samassa paikassa, missä Suomi tahkosi oman alkulohkonsa. Ruotsi pelasi puolestaan Halifaxissa, mistä se joutui matkustamaan sunnuntaina toiselle paikkakunnalle.

Kello 18.00: Klassikkovärit tänään. Suomi sinipaidoissa, Ruotsi keltaisissa. Kohta mennään.

Kello 17.59: "Kyllä meidän pitää pystyä paineistamaan heidän puolustustaan. Omat vahvuudet käyttöön. Pitää laittaa Ruotsin poika juoksemaan", Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsä ennakoi discovery+:lla.

Kello 17.57: Suomen leiristä kolme seurattavaa pelaajaa illan taistoon:

Jani Lampinen

Lampinen on torjunut pelkkiä voittoja tässä turnauksessa. Murtuuko kaava vai nappaako Lampinen tiukasti ykköstorjujan aseman haltuunsa? Kiekko-Espoon vahti on kovassa testissä.

Topias Vilén

Pelicans-puolustaja Vilén aloitti turnauksen tyylillä, mutta sen jälkeen tahti on hieman hyytynyt. Vilén on nyt isosti tapetilla. Hänen pitää ottaa johtavan pelaajan roolia haltuunsa.

Joakim Kemell

Kemell oli niitä harvoja, jotka pystyivät edes jotenkin väläyttelemään Yhdysvallat-pelissä. Suomi tarvitsee Kemellin ratkaisuvoimaa. Heiluuko ruoska?

Kello 17.54: Ruotsin leiristä on jo kuultu huutelua puolivälierätaiston alla.

Kello 17.50: MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen kauhisteli sitä, miten Suomi lähti pelaamaan Yhdysvaltoja vastaan. Sihvosen mukaan Nuorten Leijonien valmennusjohto ”heitti joukkueen susille”.

Sihvonen naulasi askelmerkit illan Ruotsi-puolivälieräotteluun. Tästä lisää alta:

Nuoret Leijonat kohtaa Ruotsin MM-puolivälierässä – Petteri Sihvonen ennakoi ensimmäistä pudotuspeliottelua 8:09

Kello 17.47: "Ruotsin on pitänyt matkustaa tänne ja me olemme pelanneet näitä aamupäivän pelejä, he eivät. Kyllähän me siitä osaltaan hyödymme", Nuorten Leijonien apuvalmentaja Esa Pirnes sanoi lähtökohdista discovery+:lla.

Kello 17.45: Suomi on kärsinyt tehottomuudesta Kanadassa pelattavassa turnauksessa. Nuorten Leijonien ykköspistemies on ollut alempien ketjujen työmyyrä Sami Päivärinta, joka on kasannut kokoon tehot 1+3=4.

Lisää kaivataan muun muassa Suomen hyökkäyspään johtavilta pelaajilta kuten Ville Koivuselta, Oliver Kapaselta ja Niko Huuhtaselta.

Kello 17.40: Ruotsi ei ole aivan kaikista suurin ennakkosuosikki tämänkertaisissa nuorten MM-kisoissa. Sen riveistä löytyy kuitenkin kovia NHL-lupauksia kuten Jonathan Lekkerimäki ja Fabian Lysell.

Alkulohkossa Ruotsin tehokkain pelaaja oli puolustaja Ludvig Jansson, joka nakutti neljässä ottelussa tehot 3+3=6.

Ruotsin ketjut illan puolivälieräkamppailussa:

Kello 17.35: Kauhistelua on ollut ilmoilla myös Ruotsissa.

Kello 17.30: Nuorten Leijonien tilanne herättää nyt kysymysmerkkejä. Suomi kärsi alkulohkon viimeisessä ottelussa todella ruman murskatappion Yhdysvalloille.

Kello 17.25: Nuorten Leijonien valmennusjohto tekee yhden muutoksen pelaavaan kokoonpanoon, kun Jani Lampinen astelee nyt tolppien väliin. Muuten ketjut ovat samat kuin alkulohkon päätösottelussa Yhdysvaltoja vastaan.