Nuorilta Leijonilta dramaattinen nousu voittoon! Näin Ruotsi-puolivälieräottelu eteni

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jatkui Suomen osalta lauantaina, kun puolivälieräottelussa vastaan asettui rakas länsinaapuri Ruotsi. MTV Urheilu seurasi illan kamppailua hetki hetkeltä.

Lopputulos, U20 MM-kisat, puolivälierät, Suomi–Ruotsi 3-2 (0-2, 1-0, 2-0):

3. erä:

60.00: Se on siinä! Suomi etenee neljän parhaan joukkoon. Loppulukemat 3-2. Sinipaidoilta hieno nousu kolmannessa erässä. Suomi oli parempi vaikean ensimmäisen erän jälkeen.

59.35 MAALI! Suomi 3-2! Hirvonen! Aijai, Ruotsille karvasta kalkkia. 23 sekuntia ennen loppua.

60. min: Viimeinen minuutti käynnistyy. Jännää on.

57. min: Tarkkaa on. Ruotsi sumputtaa keskustaa ja Suomi hakee viivelähtöjä.

55. min: Ruotsi saanut hieman otetta Suomen tasoituksen jälkeen. Piiroinen joutunut tositoimiin.

Lundellin 2–2-tasoitusmaali:

51.04 MAALI! Suomi, 2-2. Nuorille Leijonille kaivattu onnistuminen ylivoimalla. Lundell tykittää ranteella turnauksen neljännen osumansa. Noin. Trilleri jatkuu!

51. min: Pärssisen johtama ylivoima pyörii lupaavasti. TPS-sentterille tekopaikkaa pienestä kulmasta.

50.07 JÄÄHY! Suomelle ylivoimaa, kun Ruotsin hyökkääjä Emil Heineman kampittaa Santeri Hatakan Suomen maalin tuntumassa.

49. min: Suomi on ollut isossa kuvassa parempi joukkue jo 30 minuutin ajan. Mutta vain yksi tehty osuma. Ei riitä.

48. min: Ruotsilla jatkuvasti hätä.

46. min: Ruotsi helisemässä. Nyt Suomelta vaaditaan vaan tehokkuutta.

44. min: Ykkösketjuun noussut Petman avopaikassa Hirvosen rakentelun jälkeen. Mutta ei uppoa ei.

43. min: Täysin näkymätön Järventie lentänyt vilttiin. Puhakka nostettu Nikkasen ja Lambertin vierelle. Ja ketju luo heti loistopaikan.

41. min: Korhonen-Helenius-Simontaival nelosketjuna. Eli Petman ja Simontaival ovat vaihtaneet keskenään paikkoja.

Kello 0.26: Sitten kolmanteen erään. Suomi paransi, mutta Ruotsi yhä johdossa. Jännät paikat!

2. erä:

Kello 0.16: "Kaikki tiesivät, ettei se alku riittänyt. Toinen erä oli hyvä. Nähtiin, että olemme parempia kuin kaveri", Suomen maalintekijä Henri Nikkanen sanoi TV5:llä.

40.00: Suomelta vahva toinen erä. Patsio pilasi tasoituksen, mutta sen jälkeen vielä kovaa rynnistystä. Välieräpaikka vielä täysin auki.

Maalit:
14.28 0-1 Lucas Raymond (Albert Johansson)
16.05 0-2 Elmer Söderblom (Lucas Raymond) yv

25.32 1-2 Henri Nikkanen (Eemil Viro, Brad Lambert)

Torjunnat:
Piiroinen, Suomi: 9+6=15
Alnefelt, Ruotsi: 4+11=15

40. min: Suomi rakentelee loistopaikan alivoimalla. Petman näyttää jo veivaavan tasoitusmaalin, mutta Alnefelt venyy ilmiömäiseen torjuntaan.

38.08 JÄÄHY! Suomi pyörittää karusellia ja ottaa samalla jäähyjä. Räty syyllistyy estämiseen.

38. min: Suomelle loistopaikka jäähyjen päättymisen jälkeen. Hatakka rynnistää maalille ja jäähy haisee, mutta kanadalaistuomareilla ei kantti riitä.

34.06 JÄÄHY! Suomelta Petman ja Ruotsilta Heström boxiin, molemmilla syynä väkivaltaisuus. Neljällä neljää vastaan jatketaan.

34. min: Petman korvannut Simontaipaleen ykkösketjun laidalla.

33. min: Hieman seesteisempi vaihe Suomen pyristyksen jälkeen. Ruotsi saanut taas hieman parempaa otetta pelistä.

30 min. Suomi on nyt löytänyt peliotteen. Oma peli rullaa muun muassa Sveitsi- ja Slovakia-otteluista tutulla tavalla.

28. min: Suomella vahva ote. Puution laukaus ylärimaan.

Nikkasen kavennusosuma:

27. min: Draamaa! Suomi näyttää jo tasoittavan ottelun, kun Aku Räty päättää komean kuvion viimeistelyyn. Ruotsi kuitenkin haastaa tilanteen ja se menee läpi. Videot kertovat: paitsio. Eli Ruotsi yhä johdossa.

25.32 MAALI! Suomi, 1-2. Nuorten Leijonien puolustajalta Eemil Virolta jäätävä nousu. Hienot harhautukset ja kiekko takatolpalle Henri Nikkaselle, joka pamauttaa pelivälineen verkon perukoille. Toinen syöttöpiste Brad Lambertille.

25. min: Suomi selvittää ongelmitta Heleniuksen kaksiminuuttisen.

22.26 JÄÄHY! Helenius 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Helenius hirveällä innolla päälle ja Ludvig Hedström kääntää juuri selän taklauksen alla.

21. min: Ruotsi terävänä erän alussa. Suomi katsoo vierestä, kun keltapaidat pellailevat.

Kello 23.33: Toinen erä käyntiin. Suomella pikkuisen kirittävää avauserän lopun nukahdusten myötä.

1. erä:

Kello 23.24: "Alku oli ihan hyvä, mutta lopussa tuli herpaantuminen. Pitää parantaa", nelosketjun hyökkääjä Mikko Petman sanoi TV5:llä.

20.00: Suomi hoitaa erän lopun ylivoiman. Mutta voi, voi sentään. Taaskaan ei ollut Suomi-poika valmiina, kun ottelu lähti käyntiin. Nyt on melkoinen takamatka kirittävänä.

Maalit:

Torjunnat:
Piiroinen, Suomi: 9
Alnefelt, Ruotsi: 4

17.18 JÄÄHY! Ja lisää ongelmia Suomelle. Tällä kertaa Topi Niemelä boxiin, syynä poikittainen maila.

Ruotsin 2–0-osuma:

16.05 MAALI! Ruotsi, 0-2. Ohhoh. Keltapaidoilta näyttävä maali. Isokokoinen Elmer Söderblom otti kiekon haltuun Suomen maalivahdin Kari Piiroisen nokan edessä. Käännös ja kiekko jalkojen välistä sisään.

15.18 JÄÄHY! Ruotsille pelin ensimmäinen ylivoima. Suomelta Samuel Helenius boxiin, syynä kiinnipitäminen.

Ruotsin 1–0-osuma:

14.28 MAALI! Ruotsi, 0-1. Asialla ykkösketjun hyökkääjä Lucas Raymond, joka ampuu jäätävän rannelaukauksen Kari Piiroisen olkapään ylitse.

13. min: Ruotsi saanut hieman otetta pelistä. Ykköskierroksen varaukset Holtz ja Raymond esillä.

11. min: Nuorten Leijonien nelosketju rakentelee ottelun alun parhaan paikan. Kiekko Kasperi Puution kautta maalille ja hyvät irtokiekkorähinät sen perään. 0-0 yhä taululla.

10. min: Suomen ykköketju rakentelee suorasta hyökkäyksestä lupaavaa tonttia Lundellille. Viimeistelyä ei kuitenkaan näy tai kuulu.

8. min: Karmivan näköistä jääkiekkoa molemmilta. Harhasyöttöjä, kankeutta, sekoilua.

6. min: Suomi hakee kontrollilähtöjä, mutta pientä hermostuneisuutta on nyt ilmoilla. Kiekko polttaa lavassa ja syötöt menevät sinne tänne.

4. min: Nuorten Leijonien kapteenilla Anton Lundellilla huippupaikka ylivoiman päättymisen jälkeen. Etukulmayritys kilpistyy Ruotsin maalivahtiin Hugo Alnefeltiin.

3. min: No jos vapisi Ruotsi, niin samaa voi sanoa Suomesta. Ylivoima meni todella sekavissa merkeissä.

1.26 JÄÄHY! Ruotsi vapisee! Keltapaitojen puolelta Noel Gunler boxiin, syynä pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon. Gunler vippasi pelivälineen ilmasta pleksin yli. Suomelle ensimmäinen ylivoima.

Kello 22.39: Suomen ja Ruotsin puolivälieräottelu käynnissä.

--------------------------------------------------------------------------------

Kello 22.34: Suomi tänään sinisissä, Ruotsi keltapaidoissa. Eli klassikkovärit. Huippuottelu valmiina alkamaan.

Kello 22.32: Suomen ja Ruotsin edellinen MM-kisaottelu on viime vuodelta. Tuolloin Ruotsi oli parempi pronssiottelussa lukemin 3–2. Kultaa turnauksessa vei Kanada, joka on siis hallitseva mestari.

Kello 22.29: Päivän puolivälieräkamppailut (alkamisajat Suomen aikaan)

19.00: Venäjä–Saksa 2–1
22.30: Suomi–Ruotsi
02.00: Kanada–Tshekki
05.30: USA–Slovakia

Kello 22.26: Nuorten MM-kisoissa on jo saatu yksi puolivälieräottelu maaliin. Suomen aikaan alkuillasta pelatussa kamppailussa Venäjä oli niukasti Saksaa parempi.

Kello 22.23: C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen uskoo Suomen mahdollisuuksiin illan puolivälieräottelussa. Lisää alta:

Kello 22.19: Miltä sitten Ruotsin kokoonpano näyttää? Kovimpia nimiä ovat muun muassa Lucas Raymond (NHL-draft 2020, 1 kierros, #4, Detroit Red Wings) ja Alexander Holtz (NHL-draft 2020, 1 kierros, #7 New Jersey Devils).

Ruotsin ketjut:

Kello 22.14: Suomen tehomies tässä turnauksessa on ollut Kärppien puolustaja Topi Niemelä, joka on takonut neljään otteluun tehot 2+5=7.