Leijonat nousi päätöserässä hienosti voittoon – näin Karjala-turnauksen avausottelu eteni

Leijonat avasi Karjala-turnauksen komealla 4-3-voitolla Venäjästä. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi - Venäjä -ottelun tapahtumaseuranta:

3. erä

60.00: Suomi voittaa 4-3! Päätöserässä nähtiin kolme osumaa. Leijonien erän maaleista vastasivat Miro Aaltonen ja Harri Pesonen.

59. min: Venäjä hakee tasoitusta ilman maalivahtia.

57.12: JÄÄHY! Leijonat taas ylivoimalle. Tällä kertaa Ivan Mishchenkon purku karkaa katsomoon.

55. min: Suomen ylivoima ei onnistu lisämään johtoa. Venäjä on jälleen täysilukuinen.

52.52: JÄÄHY! Suomi pääsee jälleen ylivoimalle, kun Artem Blazijevski latoo pelivälineen katsomoon.

50.53: MAALI! Suomi 4-3! Harri Pesonen on jälleen väkivahvana maalin edustalla. Jesse Puljujärvi tulittaa viivasta ja Pesonen luutii kiekon verkkoon.

50. min: Konstantin Okulov pääsee vasemmalta laidalta läpi, mutta Säteri pysäyttää venäläishyökkääjän yrityksen varmasti.

47.21: MAALI! Suomi 3-3! Toni Rajala rakentaa ylivoimalla upean paikan Miro Aaltoselle, joka latoo pelivälineen suoraan syötöstä verkkoon. Peli on tasan!

46.56: JÄÄHY! Suomi pääsee hakemaan tasoitusosumaa ylivoimalla, kun Aleksei Makejevin maila nousee Henrik Haapalan kasvoihin.

47. min: Juhani Tyrväinen pääsee takaisin jäälle ja Suomi on taas täysilukuinen.

45.21: MAALI! Venäjä 3-2! Rushan Rafikov laukoo illan toisen maalinsa upealla rannekudilla. Kiekko painuu aivan vasempaan yläkulmaan.

44.17: JÄÄHY! Takaisin jäälle toisessa erässä saamansa tällin jälkeen saapunut Juhani Tyrväinen rikkoo alivoimalla ja Venäjä pääsee kahden miehen ylivoimalle.

43.24: JÄÄHY! Niko Ojamäki kaataa Nikita Soshnikovin ja joutuu kahdeksi minuutiksi miettimään tekosiaan.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40.00: Toinen erä päättyy 2-2-lukemissa. Leijonat iski kiekon kahdesti Venäjän verkkoon. Maalintekijöinä Harri Pesonen ja Sakari Manninen.

39. min: Leijonat saa lupaavan pyörityksen ylivoimalla. Jesse Puljujärvi pääsee laukomaan, mutta Ivan Botsherov torjuu.

37.52: JÄÄHY! Säteri torjuu kiekon syliinsä ja tunteet kuohahtavat. Konsantin Okulov saa 2+2 minuuttia huitomisesta. Atte Ohtamaa istunnolle väkivaltaisuudesta. Suomi pääsee ylivoimalle.

37. min: Hietanen on jälleen askissa! Suomi selvittää alivoiman hienosti.

37. min: Soshnikov latoo jälleen ranteella, mutta Säteri on jälleen kaksikosta se etevämpi.

35.46: JÄÄHY! Suomi joutuu toistamiseen tässä ottelussa alivoimalle. Tällä kertaa Juuso Hietanen lähtee rangaistusaitioon.

33.20: MAALI! Venäjä 2-2! Venäjä kuittaa Leijonien johtomaalin välittömästi. Rushan Rafikovin painava kuti painuu Harri Säterin ohi.

32.42: MAALI! Suomi 2-1! Sakari Manninen upottaa kiekon rangaistuslaukauksestaan tarkasti verkkoon ja Leijonat siirtyy ensimmäistä kertaa johtoon!

33. min: Rankkari! Sakari Manninen vapautetaan upeasti läpiajoon, mutta Mannista koukataan niin paljon, ettei suomalainen saa yritystä aikaiseksi. Rangaistuslaukaus Suomelle!

30.18: Tuomio tulee hyvin nopeasti. Maali hyväksytään! Peli on nyt 1-1!

30.18: Odotetaas vielä hetkinen. Venäjä haastaa Leijonien avausosuman, koska katsoo Pesosen häirinneen maalivahtia. Tilannetta tutkitaan siis nyt videolta.

30.18: MAALI! Suomi 1-1! Leijonien ylivoima onnistuu välittömästi. Harri Pesonen hakkaa kiekon maalin edustalta verkkoon.

29.30: JÄÄHY! Suomi pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Venäjän Artjom Blazijevski taklaa Juhani Tyrväistä rajusti päähän. Tyrväinen lähtee paikkailtavaksi pukutiloihin. Blatshijevskille 2+10 minuutin rangaistus.

30. min: Suomi menettää kiekon siniviivan päällä ja Soshnikov pääsee jälleen laukomaan. Harri Säteri poimii kiekon tälläkin kertaa hanskaansa.

28. min: Venäjä pitää kiekkoa todella vahvasti Suomen alueella, ja Suomi joutuu latomaan pitkän kiekon Venäjän päätyyn.

27. min: Nikita Soshnikov pääsee vasemmalta laidalta kohti maalia. Säteri poimii kuitenkin kiekon varmasti räpyläänsä.

24. min: Venäjä pääsee vahvaan hyökkäykseen, mutta viimeistely-yritys ontuu viime hetkellä ja tilanne kuivuu kasaan.

22. min: Kristian Kuusela on jäähynsä kärsinyt ja Suomi on jälleen täysilukuinen. Nyt vain tasoituksen kimppuun!

21. min: Venäjä aloittaa erän ylivoimalla, mutta ei ole vielä päässyt testaamaan Harri Säterin torjuntavirettä kunnolla.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

20.00: Ensimmäinen erä päättyy. Venäjä johtaa ottelua 1-0. Parannettavaa jää kahteen seuraavaan erään.

19.34: JÄÄHY! Suomi joutuu ensimmäistä kertaa alivoimalle, kun Kristian Kuusela lähtee kahdeksi minuutiksi istunnolle koukkaamisesta.

18. min: Suomi saa pitkästä aikaa luotua tilanteen Venäjän maalille. Henrik Haapalan laukaus kilpistyy kuitenkin Venäjän maalivahdin logoon.

16. min: Ottelusta käynnissä nyt melko seesteinen vaihe. Kumpikaan joukkue ei juurikaan saa luotua vaarallisia maalipaikkoja vastustajansa päätyyn.

12. min: Venäjä saa hyvän pyörityksen Suomen alueelle, mutta joukkueen laukaukset viuhuvat ohi maalista.

Hetkeä myöhemmin on Suomen vuoro saada painetta Venäjän alueelle, mutta vaaralliset maalipaikat jäävät uupumaan.

7. min: Suomi luo ensimmäisen maalipaikkansa, kun Marko Anttila pääsee laukomaan oikealta, mutta Venäjän maalivahti Ivan Botsharov torjuu.

05.29: MAALI! Venäjä 1-0! Miro Aaltonen menettää kiekon hyökkäysalueella ja Venäjä pääsee vastahyökkäykseen. Anton Burdasov tarjoilee, Damir Sharipzjanov viimeistelee.

3. min: Venäjä luo ottelun ensimmäisen maalipaikan. Damir Zhafjarov laukoo, mutta Leijonien maalilla torjuva Harri Säteri koppaa kiekon syliinsä.

2. min: Ottelu on alkanut tunnustellen. Kumpikaan joukkue ei ole saanut vielä kunnollista hyökkäystä aikaiseksi.

Ottelu on käynnissä!

Kello 18.35: Kansallislaulut kajahtavat komeasti ilmoille Hartwall Arenalla! Pian mennään!

Kello 18.30: Juhlallisuudet ovat nyt takana, ja ottelu on pian valmis alkamaan. Venäjä saapuu vihdoin jäälle.

Kello 18.30: Siellä se nyt lepää! Hartwall Arenan katossa komeilee nyt kolme maailmanmestaruusviiriä!

Kello 18.28: Leijonien kevään 2019 maailmanmestaruusviiri nousee kattoon!

Kello 18.22: Leijonat saapuvat hiljalleen jäälle. Juhlallisuudet ovat pian valmiita alkamaan!

Kello 18.15: Viime vuonna Karjala-turnauksen voittoon marssi Venäjä. Leijonat sijoittui tuolloin toiseksi tasapistein Venäjän kanssa, mutta Venäjän 3-0-voittoon päättynyt keskinäinen kohtaaminen nosti Venäjän ykköseksi.

Kello 18.05: Kärppien riveissä upeasti kautensa aloittanut Jesse Puljujärvi on yksi Leijonien joukkueen mielenkiintoisimmista pelaajista. Puljujärvi pelaa tänään Leijonien ykkösketjussa.