Leijonat mitalipeleihin! Tshekki kaatui hyytävässä puolivälierätaistelussa – näin ottelu eteni

Leijonat eteni jääkiekon MM-kisoissa neljän parhaan joukoon, kun se kaatoi Tshekin puolivälieräottelussa maalein 1-0. Suomen ainoasta maalista vastasi Jere Innala. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi–Tshekki 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Liveseuranta:

Klo 22.39: Maamme-laulu raikaa. Suomi kohtaa lauantaina välieräottelussa Saksan. Toisessa välierässä kohtaavat Yhdysvallat ja Kanada.

3. erä:

60 min: Suomi voittaa! Leijonat selvittää Tshekin rynnistykset Jussi Olkinuoran johdolla ja etenee neljän parhaan joukkoon.

59 min: Minuutti jäljellä! Suomi puolustaa uhrautuvasti. Jan Kovarilla on jälleen yksi paikka, mutta Olkinuora torjuu ja sulkee kiekon loistavasti.

58 min: Tshekki ottaa Hrubecin pois maalinsuulta ja pelaa peräti kuudella hyökkääjällä.

58 min: Tshekki ottaa aikalisän, kun kolmatta erää on jäljellä kaksi minuuttia ja 16 sekuntia. Jere Innala on yhä kiinni ottelun voittomaalissa.

58 min: Tshekin hyökkäykset tukehtuvat Suomen träppiin. Loppuminuutit kääntyvät kamppailuiksi irtokiekoista, joissa Suomi on toistaiseksi menestyksekkäämpi.

53 min: Salliva tuomarilinja jatkuu kuten turnauksessa tähänkin asti. Mailaa saa käyttää puolin ja toisin railakkaasti.

52 min: Kahdeksan ja puoli minuuttia jäljellä päätöserää. Tshekki-puolustajan rannelaukaus viuhuu viivalta, eikä Olkinuora näe mitään, mutta veto painuu ohi.

48 min: Tshekillä on tiukka ote pelistä juuri nyt. Suomi on pakotettu puolustamaan ja lyömään pitkää kiekkoa.

47 min: Tshekki irrottaa Sundin kiekosta painavalla taklauksella ja luo paineen Suomen maalin eteen. Olkinuora poimii kuitenkin vaarallisesti poimivan irtokiekon ilmasta räpylään.

43 min: Tshekillä vahva pyöritys käynnissä, mutta Suomen viisikkopuolustus toimii ja työntää vastustajien lähentelyt laidoille.

42 min: Suomi on täysilukuinen. Iiro Pakarinen jatkaa henkilökohtaisen kymppinsä istumista.

41 min: Ottelun kolmas erä on käynnissä!

2. erä:

40 min: Kaksi erää on pelattu! Suomi pelaa loistavaa alivoimaa Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen johdolla. Suomen alivoimaa jää päätöserään 36 sekuntia.

38 min: Suomelle ottelun ensimmäinen rangaistus, kun Iiro Pakarinen taklaa Tshekki-tähti Jan Kovaria maalin takana selkään. Pakariselle 2+10 minuutin rangaistus, joten Suomelle merkittävä menetys päätöserän alkuun.

33 min: Maali! Jere Innala iskee irtokiekosta Suomen 1-0-johtoon! Innala voittaa kaksinkamppailun maalin edessä Tshekki-puolustusta vastaan ja niittaa kiekon sisään. Maalin syöttäjinä Iiro Pakarinen ja Petri Kontiola.

29 min: Olkinuoralta loistava tuplatorjunta Tshekki-hyökkäyksen päätteeksi. Ensimmäinen laukaus pysähtyy suomalaisvahdin patjaan ja edessä pyörivä irtokiekko kuolee hanskaan.

26 min: Ruotsalainen, Lundell ja Pakarinen järjestävät pitkän pyörityksen Tshekin päähän, mutta keskusta on suljettu. Avausmaalia odotellaan yhä.

25 min: Oliwer Kaski pääsee vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan hyvästä paikasta keskeltä, mutta kiekko suoraan Hrubecin syliin.

22 min: Petri Kontiola tarjoilee viivalle Atte Ohtamaalle, jonka lyöntilaukaus napsahtaa tolpan yläreunaan!

21 min: Toinen erä käynnistyy ja Tshekki on täysilukuinen.

1. erä:

20 min: Erä päättyy. Tshekki selviää erätauolle Suomen hurjasta ylivoimasta, jota jää muutama sekunti myös ottelun toiseen erään. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen käy tuomaristolle yhä kuumana hylätystä maalista.

19 min: Maali hylätään! Tuomarit eivät pysty todentamaan maalia, joten Suomen ylivoimapeli jatkuu.

19 min: Videotarkistus jatkuu. Tuomareilla on käsissä erittäin vaikea päätös. Pakarinen vyöryy Tshekki-maalille, mutta kiekkoa on lähes mahdotonta havaita lihavuoren alta. Tilanne muistuttaa vuoden 2003 MM-finaalin jatkoaikaratkaisua, kun Kanadan Anson Carterin maalia selviteltiin pitkään ja hartaasti.

19 min: Tuomarit tutkivat maalia videolta. Hidastuksista on vaikeaa päätellä, onko Hrubecin alla oleva kiekko sisällä ennen kuin maali siirtyi pois paikoiltaan. Vai ylittikö kiekko edes maaliviivaa?

19 min: Suomi lyö kiekon maalinedusruuhkasta verkkoon, mutta tuomarit ovat vielä epävarmoja tilanteesta. Anton Lundell syöttää maalin eteen, josta Iiro Pakarinen runnoo kiekon verkkoon.

18 min: Suomi on päästä 2-0-hyökkäykseen, mutta Lukas Klok ehtii kampittaa Pakarisen. Suomi ensimmäistä kertaa ylivoimalle.

17 min: Lindbohm on taklannut avauserässä jo muutamaan otteeseen painavasti. Viimeisimpänä suomalaispuolustajan vastataklauksen saa kokea jalkakynää hakeva New York Rangersin Filip Chytil.

16 min: Suomen paine Tshekin päädyssä jatkuu. Nyt laukojana Ville Pokka, mutta kiekko ponnahtaa Hrubecin kilvestä päätyverkkoon.

16 min: Suomelta erinomainen vastahyökkäys, jossa Iiro Pakarinen jättää takaa nousevalle Miika Koivistolle. Tämän laukaus uppoaa kuitenkin vain Hrubecin suojuksiin.

11 min: Suomella käynnissä ensimmäinen vahva vaihe. Useammat ketjut vyöryttävät peliä nyt Tshekin päätyyn. Viimeisimpänä Teemu Turunen kiertää maalin ja laukoo, mutta Hrubec tilkitsee etukulman.

10 min: Määttä laukoo viivalta ranteella, mutta suomalaiset häviävät taistelun irtokiekoista.

9 min: Filip Zadina satuttaa itseään Petteri Lindbohmin taklauksessa.

8 min: Tshekki viljelee viivelähtöjä ja murtautuu Suomea paremmin jatkuvasti hyökkäysalueelle. Kubalik-Kovar-Vrana on osoittanut taitonsa jo ensimmäisen kympin aikana.

4 min: Tony Sund antaa karmaisevan harhasyötön omalla alueella suoraan Kärpistä tutun Libor Sulakin lapaan, mutta Olkinuora torjuu loistavasti. Suomi selviää säikähdyksellä.

3 min: Tshekillä vahva ote pelistä. Pitkä hyökkäys pyörii kuitenkin pääasiassa maalin takana ja kaukalon reunoilla. Suomi puolustaa keskustan tiiviisti.

1 min: Tshekin vaarallinen hyökkäysketju Kubalik-Kovar-Vrana luo ensimmäisen pyörityksen Suomen päässä, mutta vaarallisia tilanteita ei vielä Jussi Olkinuoran maalilla nähdä.

1 min: Olli Määttä pääsee laukomaan suoraan Anton Lundellin aloitusvoiton jälkeen, mutta kiekko pysähtyy Tshekki-vahti Simon Hrubecin räpylään.

Klo 20.15: Ottelu on alkanut!

Klo 20.13: Joukkueet saapuvat kaukaloon. Odotettu puolivälierä on valmis alkamaan hetken kuluttua.

Klo 20.02: Tshekin vaarallisimpiin aseisiin kuuluu Detroit Red Wingsin hyökkääjä Jakub Vrana. Stanley Cupin voittoakin juhlineeseen Vranaan puree Lasse Kukkosen mukaan kuitenkin tutut lääkkeet: poikittainen maila ja vihellyksen jälkeen hanskahieronta naamaan.

Klo 19.38: Suomen jäähykuri on ollut läpi kisojen ajan erinomaisella tasolla. Maalinteon tehokkuus sen sijaan on yhä yskinyt. Tshekki on ollut turnauksen 3. tehokkain maalituotannossa. Suomi samassa tilastossa sijalla 13.

Klo 19.35: Sami Kapanen paikan päältä: Suomi piti eilen välipäivän. Tänään napakka ja energinen aamujää. Tshekki puolestaan kävi eilen jäällä ja harjoitteli ylivoimaa monella eri tavalla. Joukkue harjoitteli myös kontrollilähtöjä ja jatkoi sitä myös tänä aamuna.

Kello 19.20: Leijonien ja Italian välinen ottelu käynnistyy kello 20.15. Ennakkostudion pariin pääsee cmore.fi-suoratoistopalvelussa ja C More Sport 1 -kanavalla kello 19.30. MTV3-kanavalla mukaan voi liittyä kello 20.00.