Anton Lundell teki sen taas! Leijonille dramaattinen jatkoaikavoitto – näin Latvia-ottelu eteni

Leijonat voitti sunnuntaina jännittävien vaiheiden jälkeen Latvian MM-kisojen alkusarjan ottelussa jatkoajalla 3-2. Lohkon kakkospaikan tuloksen myötä varmistaneen Suomen voittomaalin viimeisteli Saksa-ottelussakin loistanut Anton Lundell. MTV Urheilu seurasi ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Suomi–Latvia 3-2 ja. (1-1, 1-0, 0-1)

Liveseuranta:

Klo 22.39: Vaikka Suomen esitys jätti toivomisen varaa, Sami Kapanen muistutti tiukkojen kokemusten merkityksestä Leijonien jatkopeleille.

Klo 22.38: C Moren asiantuntija Tero Lehterä odotti Leijonilta parempaa esitystä: erityisesti tiiviydessä jäätiin jälkeen aiemmista otteluista. Lasse Kukkonen ja Sami Kapanen pohtivat myös energia- ja tunnevajauksen syitä Suomen pelissä.

Klo 22.36: Suomen voittomaali oli melkoinen taidonnäyte. Olli Määttä kiersi maalin ja löysi takatolpalle hiipineen Lundellin, joka veivasi maltilla kiekon reppuun. Suomi varmisti lohkossaan vähintään kakkossijan. Taistelu lohkovoitosta jatkuu.

Jatkoaika:

65 min: MAALI! Anton Lundell ratkaisee turnauksen neljännellä maalillaan Suomelle voiton neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua. Maaliin loistavan syötön tarjoaa Olli Määttä!

64 min: Marko Anttila pelaa kärkikynällä itsensä pelin parhaaseen maalipaikkaan, mutta laukaus jää Kalninsin paidan logoon.

63 min: Niko Ojamäelle aukeaa loistava paikka, tämä saa rauhassa asetella laukausta, mutta Kalnins jatkaa huippupeliään.

62 min: Latvia rakentaa kaksi laatupaikkaa Kontiolan kolmikkoa vastaan, mutta Suomi selviää.

61 min: Jatkoaika käynnistyy. Suomi aloittaa kolmikolla Mäenalanen-Määttä-Anttila.

3. erä:

60 min: Varsinainen peliaika päättyy tasatilanteessa 2-2. Edessä on jatkoaika - toista kertaa Suomen osalta tässä turnauksessa.

59 min: Latvia rakentaa kolmannen erän päätösminuutilla hurjan paineen, mutta Säteri pääsee lyömään hanskan kiekon päälle. Jatkoaika tuoksuu nenään.

58 min: Saku Mäenalanen pääsee lataamaan ranteella keskisektorista hyvästä paikasta, mutta Kalnins liimaa ja jatkaa loistavia otteita Latvian maalissa.

54 min: Maali! Lauris Darzins heittää rystypuolella kiekon laidasta maalia kohti ja Dzierkals ohjaa illan toisella osumallaan tasoituksen.

53 min: Teemu Turunen nousee väkevästi laidasta Latvian maalin eteen, mutta hyökkääjän avausmaalia ei vielä nähdä.

Klo 22.08: Sami Kapanen kertoo Latvian tv-tuotantoväen elävän hallissa suurella tunteella mukana. Jääkiekko on maassa tärkeä asia, kuten Suomessakin.

48 min: Suomi pääsee alivoiman päätteeksi 3-1-vastahyökkäykseen, mutta Kalnins selvittää upeasti Saku Mäenalasen suoraa syötöstä lähteneen laukauksen.

48 min: Latvia luo useita hyviä paikkoja ylivoimalla, mutta Suomi selviytyy alivoimasta. Joukkueet ovat täysilukuiset.

46 min: Latvia ylivoimalle, kun Ville Pokka ottaa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Jäähy on Suomelle ottelun kolmas.

45 min: Leijonien alku päätöserään on vahva. Ketju toisensa perään vyöryy Latvian päätyyn ja luo pitkiä hyökkäyksiä, jotka kuitenkin toistaiseksi pyörivät lähinnä kulmissa ja laitojen lähellä.

41 min: Ottelun kolmas erä käynnistyy. Toisessa erässä loukkaantunut Peter Tiivola ei saapunut lainkaan päätöserään.

2. erä:

40 min: Toinen erä päättyy! Alkupuoli oli suurimmaksi osaksi Latvian hallintaa, mutta Iiro Pakarisen maali toi Leijonille helpotusta. Harri Säterillä tässä vaiheessa 21 torjuntaa. Kalninsilla 24 koppia.

36 min: Maali! Suomi siirtyy 2-1-johtoon! Ville Pokka lataa viivalta ja Iiro Pakarinen ohjaa maalin edestä kiekon verkkoon.

36 min: Ojamäki ja Kontiola pääsevät vuorotellen takomaan Latvian maalin edestä irtokiekkoa, mutta verkko ei heilu. Kalnins pelaa myös loistavaa ottelua Latvian maalilla.

35 min: Suomi ei pääse maalintekopaikoille. Valmennus muokkaa myös ketjuja. Kontiolan ympärillä nyt Ojamäki ja Ruotsalainen.

31 min: Latvian vahva paine jatkuu. Kätensä aiemmin loukannut Ruohomaa on jälleen kaukalossa.

29 min: Tiivolan ketju saa vahvan paineen Latvian päätyyn, mutta A-luokan maalipaikat jäävät puuttumaan.

26 min: Latvia hallitsee peliä selvästi. Samalla Mikael Ruohomaa loukkaantuu ja pitelee kättään vaihtopenkillä.

24 min: Dzierkalsille aukeaa mahdollisuus toisen maalin tekeen, kun kiekko löytyy maalin edessä lavasta kuin yllättäen. Säteri kuitenkin selvittää.

22 min: Ottelun toinen erä käynnistyy. Anton Lundellin laukaus ponnahtaa mailan kautta päätyverkkoon. Suomi on samalla täysilukuinen.

Klo 20.49: Latvian päävalmentaja Bob Hartley käy matkalla pukukoppiin kuumana erotuomareille. Kanadalainen kritisoi tuomarien päätöstä jossain yksittäisessä tilanteessa.

1. erä:

20 min: Ottelun avauserä päättyy. Suomi ottaa rangaistuksen erän viimeisellä minuutilla, kun Kaski lähtee kahden minuutin jäähylle koukkaamisesta. Latvian ylivoima jatkuu ottelun toisessa erässä. Maalivahtien torjunnat: Kalnins 8, Säteri 6.

19 min: Maali! Latvia tulee tasoihin, kun erää on jäljellä minuutti ja 22 sekuntia. MaalintekijänäMartins Dzierkals. Siniviivan tuntumasta lähtenyt kääntölaukaus upposi maskin läpi Harri Säterin ohi.

18 min: Suomella vahva pyöritys käynnissä tasaviisikoin. Laukauksista puuttuu kuitenkin paras laatu. Lisämaaleja ei nähdä.

13 min: Suomen tiivis alivoimaneliö tekee kahden minuutin ajan laatutyötä. Joukkueet ovat täysilukuiset.

12 min: Suomelle ensimmäinen rangaistus. Tony Sundille kaksi minuuttia kampituksesta.

11 min: Latvia on täysilukuinen. Kontiolan yv-koostumus rakentaa Jere Innalalle hyvän vetopaikan, mutta Kalnins selvittää.

10 min: Suomi pyörittää minuutin verran laadukkaasti, mutta niin Oliwer Kasken kuin Mikael Ruohomaankin laukaukset pysähtyvät Kalninsiin.

9 min: Suomelle ottelun ensimmäinen ylivoima. Leijonat puolustaa keskialueen tiiviisti ja voittaa punaviivan päällä irtokiekot toisensa perään. Peli aaltoili päästä päähän pitkän pätkän ilman katkoja.

7 min: Vauhti on tällä hetkellä pelissä hurja. Suomi tulee kaksinkamppailuista useammin ulos voittajana.

4 min: Maali! Suomi siirtyy 1-0-johtoon! Anttila syöttää maalin edustalle nousseelle Saku Mäenalaselle, jonka jalasta kiekko pomppaa verkkoon. Maali hyväksytään videotarkastuksen jälkeen. Maali on kolme syöttöä tuottaneelle pelaajalle turnauksen ensimmäinen.

3 min: Teemu Turunen hyrrää Latvian puolustuksen riesana. Ensimmäinen latvialaisjäähykin käy lähellä, mutta tasaviisikoin jatketaan.

1 min: Ottelu on alkanut! Suomi aloittaa hyökkäystriolla Mäenalanen-Tiivola-Anttila.

Klo 19.55:

Klo 19.50: Latvia kohtaa Suomen ilman yhtä vahvinta hyökkäysasettaan Kaspars Daugavinsia, joka loukkaantui edellisessä ottelussa. Jokereistakin tuttu maalivahti Janis Kalnins ensimmäistä kertaa kisoissa Latvian maalissa.

Klo 19.34: Sami Kapanen vahvistaa paikan päältä Suomen valmistautuneen illan otteluun tavanomaisella tavalla. Pelaava kokoonpano ei ole jäällä käynyt ja palloa on pompoteltu.

Klo 19.32: C Moren asiantuntija Tero Lehterä on kiinnittänyt huomiota Suomen puolustuspelin laatuun tähän mennessä. Lasse Kukkosen mukaan Suomi on osoittanut pelaamisessaan kärsivällisyyttä, vaikka hyökkäyspelaaminen ei ole maaleja suuremmin tuottanutkaan.

Klo 19.15: Leijonien ja Latvian koitos käynnistyy kello 20.15. Ennakkostudion pariin pääsee cmore.fi-suoratoistopalvelussa ja C More Sport 1 -kanavalla kello 19.30. MTV3-kanavalla mukaan voi liittyä kello 20.00.