Anton Lundell naulasi näyttävästi, Ruotsi liikaa Suomelle MM-kenraalissa – näin peli eteni

Leijonat pelasi MM-kisojen alla viimeisen valmistavan ottelunsa tänään lauantaina, kun Tshekin EHT-turnauksen aamupäivän kamppailussa vastaan asettui Ruotsi. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos, Tshekin EHT-turnaus, Ruotsi–Suomi 3–2 (1-0, 0-1. 2-1):

3. erä:

19.59 MAALI! Suomi, 3-2. Oliwer Kaski ampuu ja Jere Sallinen iskee vielä kavennuksen kolmannen erän viimeisellä sekunnilla.

19.00 MAALI! Ruotsi, 3-1. Dennis Rasmussen heittää kiekon tyhjiin ja naulaa ratkaisun sunnuntain aamupäivän ottelulle.

58. min: Suomella kuusi kenttäpelaajaa. Olkinuora jättää maalinsa.

57. min: Leijonien nelosketju saa painetta Ruotsin päätyyn. Mutta ei asiaa tekopaikoille.

55. min: Leijonien loppukiri käyntiin. Ruotsi puolustaa hyvin tiiviisti keskustaa ja Suomella vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle.

51. min: Lundellin johtama ykkösketju yrittää herätellä Leijonia mukaan peliin. Ykköstrio on ollut Suomen parhaimmistoa Ruotsi-pelissä.

48.31 MAALI! Ruotsi, 2-1. Toronto Maple Leafsin varaukselta Filip Hållnderilta jäätävä soolo. Hållander lähti liikkeelle omalta alueelta ja pamautti napakalla rannelaukauksella kiekon Olkinuoran selän taakse. Kutiin tuli vielä kimmoke KalPa-puolustajan Seppälän kautta.

44. min: Tarkkaavaista peliä molemmilta. Maalipaikkojen luonti hyvin vaikeaa.

42. min: Ruotsin hyökkääjältä Max Fribergiltä ovela yritys Suomen puolustajan Ville Pokan jaloista. Ei sikaria.

Kello 13.37: Sitten päätöserään. Suomelta ei olla nähty vielä mitenkään sen erikoisempia otteita. Mitä nyt, kun MM-leiritys huipentuu?

2. erä:

40.00: Kaksi erää paketissa. Suomi nousi rinnalle Anton Lundellin jäätävän ylivoimamaalin myötä. Kutkuttavat asetelmat kolmanteen erään.

40. min: Suomelle vielä tonttia riiston jäljiltä. Anttila tekopaikassa, mutta Ruotsin maalilla Adam Reideborn kestää.

39. min: Viime kaudella HPK:ssa tuhoisaa jälkeä tehneet Kontiola ja Innala hakevat terävien läpisyöttöjen kautta tonttia. Ja lupaavaa sellaista myös tippuu. Ruotsi kestää.

37.00 JÄÄHY! Suomelle erän loppuun ylivoimaa, kun Ruotsilta Pär Lindholm boxiin. Syy: kampitus.

35. min: Ruotsi kolkuttelee tolppia vastaiskusta. Terävä rannelaukaus ylärimaan.

33. min: Seesteisempi vaihe menossa. Ruotsi saanut otetta ja pitää kiekkoa. Leijonat norjaa träppiin.

31. min: Suomelta kelvollinen ylivoima, mutta ei aivan A-luokan tontteja. Ruotsi selvittää.

28.28 JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa, kun Ruotsin puolustuksesta Klas Dahlbeck boxiin. Syy: kiinnipitäminen.

27. min: Suomi pitää kiekkoa, mutta Ruotsi napsii riistoja. Hieman puuttuu lentoa nyt Suomen pelistä.

23.54 MAALI! Suomi, 1-1. Anton Lundell ja jäätävä ranne etuylänurkkaan! Nuorelle HIFK-hyökkääjälle A-maajoukkueuran avausmaali. Noin. Suomi tasoihin. Syöttöpisteet Oliwer Kaskelle ja Jere Karjalaiselle.

23.13 JÄÄHY! Leijonille ottelun ensimmäinen ylivoima, kun Jesper Sellgren täräyttää korkean, korkean, korkean mailan Anttilaan.

23. min: Kontiolalle pientä tonttia riiston jälkeen. Suomi hallitsee kiekkoa.

Kello 12.48: Sitten toiseen erään. Suomella ei ollut viidellä viittä vastaan -pelissä mitään hätää. Jäähyt sekoittivat avauserää.

1. erä:

Kello 12.41: "Ei niitä juttuja ole tullut mietittyä. Yrittänyt tehdä parhaansa ja katsoo sitten, että mihin se riittää", Leijonien sentteri Tiivola sanoi MM-näytöistä ja pian julkaistavasta joukkueesta TV5:llä.

20.00: Leijonille vaikea alku MM-kenraalissa. Takaisku, jäähyjä, jäähyjä ja jäähyjä. Positiivista oli se, että Kontiola palasi jäälle tärskyn jäljiltä.

20. min: Rauhallisempi erän loppu. Ruotsilta pientä painetta Suomen päädyssä.

18. min: Kontiola palannut Suomen vahvuuteen. Hyvä juttu.

16. min: Leijonat saanut taas hiljalleen otetta pelistä. HPK-puolustaja Eroselta toimitus maalille ja tasoitus lähellä.

15. min: Suomi joutuu pyörittämään kolmen sentterin systeemiä, kun Kontiola ei ole palannut kehiin. Lundell, Ruohomaa ja Tiivola mukana ruletissa.

12. min: Frödénille yksi hyvä tekopaikka ylivoiman alkuhetkillä. Muuten Suomella ei mitään ongelmia. Leijonat selvittää myös Lundellin toisen kakkosen.

09.39 JÄÄHY! Lundellin Ruotsi-ottelu alkaa karmivalla tavalla. Toinen boxi heti perään. Tällä kertaa syy kampitus.

10. min: Suomi selvittää ongelmitta Lundellin jäähyn.

07.12 JÄÄHY! Leijonien vaikeudet jatkuvat, kun tällä kertaa Lundell boxiin. Syynä koukkaaminen. Lundell joutui ahtaalle, kun Leijonat ylipelasi hyökkäyssiniviivan tuntumassa.

06.47 MAALI! Ruotsi, 1-0. Sinipaitojen ylivoima pyörii, Olkinuora torjuu enteensä ja Jesper Frödén napauttaa irtokiekon sisään.

05.55 JÄÄHY! Leijonat alivoimalla, kun Eemeli Suomelle kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta.

5. min: Suomelta väkevä alku. Vahvaa kiekkokontrollia ja hyökkäykset kohdistetaan suoraan päin Ruotsin maalia. Ruohomaa rakentelemassa paikkoja.

2. min: Kontiola saa ikävästi kiekon leukaansa ja joutuu sivuun.

Kello 12.00: Kiekko jäässä. Suomen ja Ruotsin aamupäivän ottelu käyntiin.

----------------------------------------

Kello 11.59: Leijonat kantaa tänään valkopaitoja, Ruotsi sinisissä.

Kello 11.58: Miltä Leijonien tilanne näyttää MM-kisojen alla? MTV Urheilu perkasi potentiaaliset kisapelaajat läpi.

Kello 11.55: Anton Lundell johtaa tänään Leijonien ykkösketjua. Lundellin kevät sai inhottavan käänteen, kun hän joutui pitkäksi toviksi sivuun koronavirustartunnan takia.

Kello 11.53: C Moren asiantuntija Sami Kapanen nosti kysymysmerkkejä Mikael Ruohomaan, Anton Lundellin ja Petri Kontiolan ylle. Näppärästi kaikki kolme ovat mukana tämän päivän Ruotsi-ottelussa.

Kello 11.51: Venäjä-pelissä Suomen avainhahmoina toimivat kahden maalin mies Jere Karjalainen:

Ja loistavasti maalilla torjunut Jussi Olkinuora:

Kello 11.49: Leijonien puolustuspelaaminen on varsin lupaavalla kantimilla kisojen alla.

Kello 11.46: Leijonat aiheutti Venäjälle EHT-kauden ensimmäisen tappion torstaina Prahassa. Jere Karjalaiselle kaksi osumaa, Jussi Olkinuora vakuutti Suomen maalilla.

Paluu tapahtumiin raportin kautta:

Kello 11.43: HIFK:n 19-vuotias huippulupaus Anton Lundell johtaa Suomen ykkösketjua lauantain Ruotsi-pelissä. SM-liigan pistepörssijohtaja Petri Kontiola on puolestaan Leijonien kakkossentterinä. Jussi Olkinuoralle toinen peli Tshekin EHT-turnauksessa.