Leijonien maalilla vakuuttanut Jussi Olkinuora teki lupaavan havainnon Venäjä-pelissä: "Siltä mulle näytti"

6:24
Video: Leijonat kaatoi Venäjän MM-kisoihin valmistavassa EHT-turnauksessa.

Suomi nappasi ensimmäisen voittonsa Tshekin EHT-turnauksessa, kun Venäjä kaatui torstaina maalein 4–1. Ottelu oli toiseksi viimeinen ennen ensi viikolla alkavaa MM-turnausta. Yksi Leijonien voiton takuumiehistä oli 22 laukausta pysäyttänyt Jussi Olkinuora.

Upean kauden KHL:n Metallurg Magnitogorskissa pelannut Olkinuora antoi vahvan näytön kohti MM-kisoja. Leijonilla on MM-leirityksessään mukana kolme maalivahtia. Olkinuoran kanssa minuuteista kamppailevat keskiviikkona Tshekkiä vastaan vahvasti esiintynyt Harri Säteri ja Janne Juvonen.

Olkinuoran mukaan kilpailu pelipaikoista on kovaa, mutta tunnelma on rento.

– Tämä on aina tosi siistiä, on kiva pelata vielä tähän aikaan vuodesta. Täällä on hyviä veskareita, ollaan Suomessa. Se on aina kunnia-asia, että kilpaillaan siitä (pelipaikasta). Joka peli on näytönpaikka, sata lasissa mennään, mutta meillä on hyvä meininki tuolla.

Suomi paransi hienosti keskiviikon Tshekki-tappiosta ja tylsytti torstaina Venäjän maalein 4–1. Olkinuoran silmin Suomi pelasi kurinalaisen ottelun. Samalla maalivahti teki merkittävän huomion vastustajasta.

–  Se varmasti tylsytti vähän vastustajaa. Näki, että ollaan hyvässä kunnossa verrattuna niihin. Niiden tempo laski, meillä oli nousujohteinen peli. Ainakin siltä mulle näytti.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kehui pelin jälkeen Leijonien oman alueen puolustuspelaamista. Olkinuora yhtyi kehuihin.

– Hän on oikeassa. Venäjä on tunnettu siitä, että he syöttelevät paljon viisikon läpi poikittaissyöttöjä. Tänään ei montaa tullut. Sen maalivahtina huomaa, peli on simppelimpää mulle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja