Leijonien sankarilta väkevät MM-näytöt – Jere Karjalainen tehoili maukkaassa paikassa

3:35
Videolla juttua Leijonien ja Venäjän ottelusta.

Jere Karjalainen oli yksi Leijonien isoista nimistä, kun Suomi kaatoi Venäjän Tshekin EHT-turnauksen torstain taistossa. Karjalainen osui kahdesti, kun Suomi nappasi 4–1-voiton. Karjalainen on saamassa mukavaa nostetta muuten haastavasti sujuneen seurajoukkuekauden jäljiltä.

Karjalainen naulasi torstain Venäjä-kamppailussa yhden osuman läpiajosta ja yhden tyhjiin. Näistä ensimmäisessä 28-vuotias hyökkääjä oli juuri päässyt pois jäähyaitioista.

– Saimme hyvin katkaistua heidän poikittaissyöttönsä. Siinä taisi vielä pakki kaatua ja pääsin aika rauhassa luistelemaan karkuun. Hyvä, että meni puikoista sisään, Karjalainen iloitsi MTV Urheilulle.

Illan toisensa Karjalainen naulasi aivan kolmannen erän lopulla tyhjiin. Karjalainen antoi täten maukkaita näyttöjä aivan MM-kisojen alla.

– Totta kai hyvä fiilis, kun tuli onnistumisia ja etenkin, kun voitettiin peli. Kyllä se aina lämmittää! Karjalainen myönsi.

Leijonat petrasi keskiviikon Tshekki-otteluun nähden. Voiton elementti oli sitkeys.

– Tiukkaa puolustamista ja Jussi (Olkinuora) oli maalissa todella hyvä. Olimme vähän tehokkaampia kuin eilen. Ja hyvä päätös kamppailulle, Karjalainen kertasi.

Karjalainen siirtyi täksi kaudeksi ulkomaille, KHL-seura HK Sotshin riveihin. Ennen tätä hän nakutti Tapparan paidassa hurjat tehot (24+25=49) kaudella 2019–20.

KHL:ssä Karjalaisen kausi oli vaikea. Hän ja koko Sotshin joukkue painivat vaikeuksien keskellä. Karjalaiselle merkattiin 46 ottelussa tehot 6+9=15.

Venäjä-pelin onnistumisten jälkeen Karjalainen saattoi huokaista.

– Tosi mielelläni lähdin maajoukkueen mukaan. Varsinkin juuri sen takia, kun oli vähän haastavampi kausi alla. Jäi vähän asioita hampaankoloon. Nyt kun kutsu tuli, totta kai hyppäsin matkaan mukaan, työläs hyökkääjä mietti.

Leijonat päättää Tshekin EHT-turnauksen lauantaina, jolloin aamupäivän ottelussa vastaan asettuu Ruotsi. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 12.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja