Leijonille maukas päänahka Venäjästä – voiton taustalla murhaava hetki

Leijonat valmistautuu ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin Tshekin Prahassa, missä ohjelmassa on kauden viimeinen EHT-turnaus. Torstaina Suomi kohtasi Venäjän, joka jäi jalkoihin salamahetken myötä. Leijonille 4–1-voitto. Tappio oli Venäjälle koko EHT-kauden ensimmäinen.

Leijonat siirtyi avauserässä 1–0-johtoon ylivoimalla. Asialla oli Jukureiden puolutaja Axel Rindell, joka osui myös keskiviikon Tshekki-ottelussa. Rindellin terävä rannelaukaus painui etukulmasta sisään.

Suomi oli niskan päällä avauserässä, minkä jälkeen suunta muuttui.

Venäjä nousi tasoihin kolmannen erän alkuvaiheilla, kun Maksim Shalunov karkasi läpiajoon. TsSKA-hyökkääjä veivasi kiekon rystyltä sisään.

Leijonat nosti kuitenkin päätä kolmannen erän puolessa välissä. Ensin Jere Karjalainen karkasi läpiajoon piakkoin jäähyltä päästyään. Päättäväinen rannelaukaus tuotti Leijonille illan toisen maalin.

Hetki tästä ja Leijonat oli jo 3–1-johdossa. Asialla oli Teemu Turunen, joka tempaisi näyttävän kääntöviimeistelyn. Karjalaisen ja Turusen maalit tulivat 32 sekunnin sisään.

Loppuhetkillä Venäjä ei onnistunut kirimään lähemmäs tai tasoihin. Karjalainen iski vielä kertaalleen kiekon tyhjiin ja varmisti Leijonille 4–1-voiton.

Leijonien turnauksen päätösottelu on ohjelmassa lauantaina. Suomen aikaan kello 12 alkavassa taistossa vastaan asettuu Ruotsi.

Lue myös:

    Uusimmat