Leijonat päätti Karjala-turnauksen tyylikkääseen voittoon – näin tiukka Ruotsi-kamppailu eteni

Leijonat kohtasi Ruotsin Karjala-turnauksen päättäneessä klassikko-ottelussa. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi-Ruotsi 2-1 (1-0, 1-1, x-x)

3. erä

60.00: Ottelu päättyy! Suomi voittaa 2-1-lukemin! Leijonien maaleista vastasivat Mikko Lehtonen ja Miro Aaltonen.

57. min: Ruotsi hakee tasoitusosumaa ilman maalivahtia.

57. min: Ruotsi luo lupaavan tekopaikan Suomen päätyyn, mutta Harri Säteri jatkaa hyviä otteitaan Leijonien tolppien välissä.

55. min: Miro Aaltonen on karata läpiajoon, mutta Ruotsin Händemark luistelee vahvasti puolustukseen ja pelastaa tilanteen.

53. min: Ei onnistu Suomi tälläkään kertaa ylivoimalla, joten 2-1-tilanteessa jatketaan.

50.24: JÄÄHY! Suomi pääsee ylivoimalle, kun Carl Klingberg rikkoo Juhani Tyrväistä.

46. min: Ottelua jatketaan keskialueelta. Suomi johtaa ottelua yhä 2-1.

Tuomarit tekevät täyskäännöksen! Maali hylätään sittenkin maalivahdin häirinnän vuoksi. Eemeli Suomen maila taisi kolahtaa Reidebornia kypärään ennen maalia.

Ja vieläkö sitä veivataan? Ruotsin päävalmentaja haastaa osuman ja tuomarit menevät jälleen katsomaan videoita.

Maali hyväksytään! Suomi johtaa 3-1!

Vielä joudutaan hetki odottamaan, sillä maalia tarkistetaan videolta.

45.30: MAALI! Suomi 3-1! Petteri Lindbohm tulittaa viivasta ja Eemeli Suomi runnoo maalin edestä kiekon verkkoon.

45. min: Tasaisissa merkeissä mennään. Tällä hetkellä Suomi pitää kiekkoa Ruotsin alueella, mutta joutuu pyörimään kulmissa.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40.00: Toiselle erätauolle mennään Suomen 2-1-johdossa. Molemmat joukkueet maalasivat kerran. Suomen osuman teki Miro Aaltonen, Ruotsilta onnistui Olle Alsing.

36. min: Ei tuota Suomen ylivoimapeli tällä kertaa tulosta.

34. min: Suomi rakentaa Lehtosella vetopaikan, mutta tähtipuolustajan laukaus ei tuota Reidebornille ongelmia.

33.56: JÄÄHY! Mathias Brome huitoo mailallaan kahden minuutin arvoisesti ja Suomi pääsee ylivoimalle.

33. min: Ruotsi on selkeästi saanut kavennusmaalistaan lisävirtaa pelaamiseensa. Tre Kronor painaa pitkän hyökkäyksen Suomen päätyyn.

33. min: Ruotsi on erittäin lähellä jo tasoitusta, mutta tolppa pelastaa Suomen takaiskulta.

31.53: MAALI! Ruotsi 1-2! Ruotsi kaventaa, kun Olle Alsing laukoo pelivälineen verkkoon Simon Bertilssonin syötöstä.

31. min: Sakari Mannisen vuoro tulittaa, eikä kauas jäädä kolmannesta osumasta. Mannisen kuti kimpoaa nimittäin tolpasta takaisin peliin.

30. min: Teemu Hartikainen pääsee ampumaan hyvältä etäisyydeltä, mutta laukaus suuntautuu Reidebornin logoon.

29. min: Suomi selvittää tämänkin alivoiman kunnialla.

26.47: JÄÄHY! Juho Lammikko joutuu kahdeksi minuutiksi jäähylle koukkaamisesta.

25.24: MAALI! Suomi 2-0! Upea maali! Teemu Turunen tarjoilee loistavan syötön Miro Aaltoselle, jolla on todella helppo työ tuikata takatolpalta kiekko tyhjiin.

25.01: JÄÄHY! Leijonien vuoro päästä ylivoimalle. Daniel Brodin lähtee istunnolle estämisestä.

24. min: Lindbohm on jälleen jäällä.

23. min: Daniel Zaar tulittaa painavasti suoraan syötöstä, mutta Säteri poimii kudin näyttävästi räpylänsä uumeniin.

21.49: JÄÄHY! Suomi joutuu toistamiseen tässä ottelussa alivoimalle. Petteri Lindbohm lähtee kahdeksi minuutiksi miettimään kolttosiaan.

21. min: Ruotsi on tullut toiseen erään selkeästi paremmalla jalalla. Suomi puolestaan ei ole vielä saanut kunnollista hyökkäystä Ruotsin päätyyn.

21. min: Carl Klingberg rynnistää todella vahvasti kiekon kanssa Suomen maalille, mutta Säteri kestää hienosti.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

20.00: Summeri soi ja ensimmäinen erä on näin taputeltu. Leijonat johtaa 1-0 Mikko Lehtosen osumalla.

19. min: Ruotsi pääsee pitkästä aikaa kokeilemaan Harri Säterin torjuntavirettä. Säteri selvittää Ruotsin yrityksen kuitenkin viileällä varmuudella.

15. min: Mikko Lehtonen hakee jo illan toista osumaansa, mutta Reideborn torjuu suomalaisvahdin laukauksen.

14. min: Eemeli Suomi karvaa hanakasti Ruotsin alueella ja on päästä vaaralliseen katkoon. Ruotsi-vahti Adam Reideborn nappaa kiekon kuitenkin juuri ajoissa itselleen.

12. min: Pesonen ajaa kohti maalia, mutta yrittää laukausta liian pienestä kulmasta.

10. min: Suomi selvittää ottelun ensimmäisen alivoimansa hienosti ja ilman ongelmia.

9. min: Suomi pääsee heti vaaralliseen hyökkäykseen alivoimalla Lammikon ja Anttilan johdolla. Lammikko syöttää Anttilalle, mutta "Mörkö" ei tavoita syöttöä.

08.24: JÄÄHY! Suomi joutuu alivoimalle, kun Petteri Nikkilän maila nousee ruotsalaispelaajan kasvoihin

8. min: Suomi pääsee jatkuvasti rakentamaan peliä Ruotsin alueelle. Toistaiseksi maalipaikat ovat kuitenkin olleet vähissä.

03.46: MAALI! Suomi 1-0! Leijonat rakentelee upean kuvion Ruotsin alueella ja Mikko Lehtonen pääsee ajamaan vapaasti maalille. Lehtosen tarkka laukaus painuu varmasti verkkoon.

1. min: Suomi aloittaa heti vahvasti ja lyö painetta Ruotsin päätyyn pakottaen Ruotsin lyömään pitkän kiekon.

Ottelu on käynnissä!

Kello 17.30: Kansallishymnit kajahtavat komeasti Hartwall Arenalla viulun säestyksellä.

Kello 17.25: Joukkueet ovat saapuneet jäälle. Ennen ottelun alkamista Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee työntekijöitä. Myös Antti Pihlström ja Juuso Hietanen palkitaan 150 maaottelun rajapyykin rikkomisen ansiosta.

Kello 17.15: Sakari Manninen on ollut toistaiseksi Leijonien tehokkain pelaaja tässä turnauksessa. Manninen on saalistanut kahdessa ottelussa tehot 2+1.

Kello 17.05: Leijonien maalilla illan ottelussa torjuu torstaisen Venäjä-ottelun tapaan Harri Säteri. Alla muut Leijonien kentälliset.